Menu
RSS

Evde Sağlıkta Kepez Farkı

Evde Sağlıkta Kepez Farkı

Kepez Belediyesi tarafından sosyal belediyeciliğin bir parçası olarak sunulan önemli hizmetlerden biri olan evde sağlık projesi binlerce vatandaşa hizmet veriyor. Kepez Belediyesi’nin sunduğu sayısız hizmetten biri olan evde sağlık hizmeti, binlerce hastaya şifa götürüyor.

Eğitim, sanat ve spor gibi alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da önemli adımların atıldığı Kepez’de doktor hastanın ayağına gidiyor. Kepez Belediyesi evde sağlık hizmeti ekibi tarafından sunulan hizmet kapsamında yatağa bağlı olan, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara özel sağlık hizmeti sağlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde başlayan uygulamada 30’a yakın personel 66 mahallede hizmet veriyor.

İlaç Temini Yapılıyor

Sağlık hizmetlerinde kullanılan ilaçlar, yine belediyenin sosyal bir projesi olan Ziyan Olmasın Şifa Olsun kampanyasında temin edilen ilaçlardan sağlanıyor. Böylece hem evlerde kullanılmayan ilaçların ziyan olması engelleniyor, hem de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç hizmeti veriliyor.

Sağlığın her alanında gerçekleşen yatırımların yanı sıra üretilen yeni projelerle Kepez’de yeni bir döneme imza atılıyor. Her mahalle için ayrı bir klasörün açılarak hasta takibinin yapıldığı uygulamada ilaçlar da belediyenin oluşturduğu eczaneden karşılanıyor.

Kepez’in Farkı

Türkiye’de birçok belediyenin evde sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kendilerinin kattığı farklara değinerek bu alanda tek olduklarına vurgu yaptı.

Sağlık hizmeti için yaklaşık 30 personel ile kapı kapı dolaştıklarını söyleyen Tütüncü, sağlığın yanı sıra ev temizliği, tırnak ve saç kesimi gibi çok sayıda hizmeti de sunarak evde sağlık hizmetinde farkını ortaya koyuyor.

Ayrıca engelli vatandaşlara özel araçlarla kişisel işleri ve hastane kontrolleri gibi durumlar için de hizmet verdiklerini söyleyen Tütüncü, bu hizmetler ile evde sağlık alanına farklı bir boyut kazandırdıklarının altını çizdi.

yukarı çık
0
Paylaşım