Menu
RSS

Hakan Tütüncü, Etüt Velileriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Hakan Tütüncü, Etüt Velileriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, etüt merkezi öğrencilerinin taleplerini öğrenmek amaçlı velilerle istişare toplantılarının ilkini gerçekleştirdi.Eğitim- öğretim standartlarının Kepez’in kalkınmasına paralel olarak yükselmesi için hemen her türlü desteği sağlayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü,

bu kez de etüt merkezlerinden tam verim sağlanması hedefiyle veli toplantıları düzenlemeye başladı.

Kepez’deki 5 noktada yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye eğitim verildiği etüt merkezlerinde, sırasıyla velilerle kahvaltılar yapılarak istişareler sağlanacak. Bunun ilk adımı da, Orhan Gazi Semt Konağı’nda atıldı.

Eğitim En Kutsal Vazife

Çalışmalarının temelinde gençler ve çocuklar olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Tütüncü, belediyesinin de, çocukların daha aydınlık geleceğe taşımayı en temel görevlerden biri olarak ele aldığını söyledi.

Yolların, kaldırımların, parkların yapılabileceğini ama bunların zamanla eskiyeceğini vurgulayan Tütüncü, “En kutsal vazife, insanlığın geleceğine yapılan yatırımdır.

Gelecek yatırımı da çocuklara iyi bir istikbal hazırlamaktan geçiyor. Onlara iyi bir çalışmayı ortaya koyabilmeyi arzu ettik. Bu etüt merkezlerinde verilen hizmetler bu düşüncenin ürünüdür.” şeklindeki sözleriyle velilere açıklama yaptı.

Veliler Başarıda Pay Sahibi

Bu yıl itibariyle etüt merkezlerinin daha da kurumsallaştırılarak önemli bir büyüme gerçekleştirdiklerini anlatan Tütüncü, “Çocukların başarısında öğretmenlerin, kursların, okulun önemi çok büyüktür.

Ama en önemli görev, ailenin etkisidir. Çocuk eğer kendisine önem verilen ailede yetişiyorsa, başarılı olur.” diyerek, etüt merkezlerinin başarısında ailelerin de pay sahibi olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de Belediyeler Yapıyor

Etüt merkezleri projesini Türkiye’de sayılı belediyelerin yaptığını hatırlatan Tütüncü, çocukların mutluluğunu hedef aldıklarını ve kendilerinin yakalayamadığı imkânları sunmak için çabaladıklarını söyledi.

Tütüncü, “Biz bu hafta sonunda sizlerle, sizlerin çocuklarıyla birlikte olarak geçirmeyi arzu ettik. Birlikte olduğumuz zaman çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakabileceğiz.” diye konuştu.

Veliler Dileklerini Anlattı

Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından, veliler söz alarak dilek ve temennilerini iletti. Söz alan ilk veli, Ahlatlı mahallesine üst geçit istedi. Tütüncü de üst geçidin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım planında olduğunu açıkladı.

Başkan bir vatandaş ise Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzuna giden öğrenciler için servis kolaylığı sağlanmasını istedi. Tütüncü, bunun yapılabileceğini müjdeledi.

yukarı çık
0
Paylaşım