Menu
RSS

Hakan Tütüncü: ‘Ölü Yıkayıcısı, Diye Dalga Geçilenler Bugünün Türkiye'sini Kurdu’

Hakan Tütüncü: ‘Ölü Yıkayıcısı, Diye Dalga Geçilenler Bugünün Türkiye'sini Kurdu’

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencilerine, " Necip Fazıl, 'Ustada kalırsa bu öksüz yapı, \Onu sürdürmeyen çırak utansın!' diyor. O ustalar sizden önceki kuşaklardı. İmam hatip ruhunu gelecek kuşaklara aktaracak olan da sizlersiniz." diye seslendi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Gençlik Buluşmaları' eğitim çalışması kapsamında mezun olduğu Antalya Anadolu İHL'nin öğrencileriyle bir araya geldi.  

Okul hatıralarını tazeleyen Başkan Tütüncü, İmam Hatip'te okuduğu dönemde Müdür olan Şakir Egeli'nin elini öptüğü yerde, yeniden elini öptü.

Tütüncü, okulun konferans salonunda seslendiği öğrencilere ise İmam Hatip okullarının önemini anlattı ve okul yıllarındaki hatıralarını paylaştı.

"Antalya İHL’de hatıralarım var"

Tütüncü, "1990 ile 1996 yılları arasında ortaokul ve lise dönemimi bu okulda öğrenci olarak geçirdim. Bu okulda çok hatıralarım var. Belediye başkanı olduktan sonra birçok okullara gidiyorum. Ama buraya geldiği zaman geçmişin hatıraları, geçmişin güzellikleri hep gözlerimde canlanıyor. Hatıralarımda o günler yeniden hayat buluyor. Burada duygusal bir havaya bürünüyorum." diye konuştu.

"İHL'de bu şehri yönetmeyi hayal ettik"

Antalya İHL'de okurken şehri yönetme hayali kurduğunu anımsatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize bugünlerin hayalini kurduran aslında bu okuldur, bu ortamdır. Bugün ulaşmadığımız birçok hedefin hayalini bu okulda kurduk. Okulda bir arkadaş grubumuz vardı. Onlarla bu şehri ve bu ülkeyi yönetmeyi konuşurduk.

O arkadaşlarımızın kimisi vali, kimisi hâkim oldu. Bizleri yetiştiren, vizyon kazandıran, düşünce dünyamızın çekirdeğini oluşturan yerdir burası... İmam Hatip, okulların en güzelidir ve siz bu okulların talebisiniz. Ne mutlu size..."

"Bu millet bebelerinin rızkını İHL'lere verdi"

Tütüncü, İmam Hatip okullarının, Mahmud Celaleddin Ökten girişimleriyle Demokrat Parti tarafından 1951'de kurulduğunu anımsatarak, "Anadolu'nun dört bir yanında yükselen imam hatip okulları, bu milletin dişinden tırnağından artırdığı paralarla yapıldı.

Bu millet, kendi bebelerinin rızkını getirip imam hatip okullarına verdiler. Yeter ki imanlı, ahlaklı, hem bu dünyayı bilen hem de ahretini mahmur etmek için çalışan gençler yetişsin diye bu okulları yaptılar." ifadesini kullandı.

"Yurt binasında hıçkıra hıçkıra ağlayan öğrencilerin hatırası var"

Başkan Tütüncü, salondaki İHL öğrencilerine "Sizden önceki kuşaklar çok zorluklar çektiler." hatırlatmasını yaparak, şunları söyledi: "Bu okulun yıkılan yurt binasında kalan öğrenciler, yiyecek ekmek bulamazlardı. O yurt binası, geceleri yorganı başına çekip yorganın altında hıçkıra hıçkıra ağlayan öğrencilerin hatıralarıyla doludur.

Çünkü kendilerine yeri gelmiştir bu okullardaki öğretmenler, ya siz ölü yıkayıcısı olacaksınız, demişlerdir. Dalga geçmişlerdir. Ama o ağabeyleriniz, yılmadılar, yılgınlığa kapılmadılar, çalıştılar, gayret ettiler, hayaller kurdular ve bugünün Türkiye'sini meydana getirdiler.

İmam Hatip Okulları'nın üzerinden 1998'de adeta bir dozer geçti. O yıllarda daha evvelden İmam Hatip ruhunu yüreğine kazıyan devlet büyüklerimiz bir vakit geldi İmam Hatip okullarının önünü açtı ve bu okullar güzel günlere kavuştu."

"Ölü yıkayıcısı, diye dalga geçilenler bugünün Türkiye'sini kurdu"

Başkan Tütüncü, Necip Fazıl Kısakürek'in, "Tohum saç, bitmezse toprak utansın!\ Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!\ Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!"mısralarını anımsatarak, öğrencilere şöyle seslendi: "Samimiyetle bu memleketin bereketli toprağına bundan 60 yıl önce bir tohum bırakıldı. O tohum adeta bir ulu çınara dönüştü.

Ulu Çınarı yani İmam Hatipleri geleceğe taşımak sizlerle mümkün olacak. Necip Fazıl, 'Ustada kalırsa bu öksüz yapı, \Onu sürdürmeyen çırak utansın!' diyor. İşte, o ustalar onlardı yani sizden önceki kuşaklardı. Ama bu imam hatip ruhunu, imam hatipteki güzellikleri gelecek kuşaklara aktaracak olan da sizlersiniz."

"İHL öğrencisi üniversiteyi kazanır "

Tütüncü , "İmam Hatipten üniversite de kazanılır. Bu okuldan iyi bir genç olarak da yetişilir. İnsanların takdirini kazanan, Allah'ın rızasını hedefleyen, Hz Peygamber Efendimizin şefaatini hedefleyen gençler, imam hatipten yetişir ve başarılı olurlar." diyerek söyleşisini tamamladı.

Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Hakan Tütüncü,   9, 10, 11. sınıfta ilk dönem takdir belgesi alan öğrencilere "Ufka Yolculuk Yarışması" kapsamında Hadis kitabı hediye etti.

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, Okul Müdürü Osman Musara da Tütüncü'ye ziyaretin anısına hediye takdiminde bulundular.

yukarı çık
0
Paylaşım