Menu
RSS

Kepez’de Bilişim Sınıfı Tamam, Sırada Yeni Okul Var

Kepez’de Bilişim Sınıfı Tamam, Sırada Yeni Okul Var

Kepez Belediyesi, 7 okula kazandıracağı bilişim sınıfının ilkini Kütükçü Mahallesi’ndeki Halil Akyüz Ortaokulu’nda öğrencilerle buluşturdu. Başkan Hakan Tütüncü, bilişim sınıfının açılışında mahalleye yeni okul müjdesi verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ‘eğitimde fırsat eşitliğini’ sağlamak için geçtiğimiz yıl başlattığı ilçedeki okullarda bilişim sınıfı kurma çalışması büyüyor.

Geçtiğimiz yıl 3 okula kazandırılan bilişim sınıfı, 7 okula daha kuruluyor. Yatırım programına alınan 7 bilişim sınıfının ilki de Kütükçü Mahallesi’ndeki Halil Akyüz Ortaokulu’nda törenle hizmete girdi.

Sözünü Tuttu, Bilişim Sınıfını Kurdu

Başkan Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada Kütükçü Mahallesi’ne vermiş olduğu hizmet sözlerinin tamamına yakınını yerine getirmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Halil Akyüz Ortaokulu’nu, ziyaretinde talep edilen bilişim sınıfını en kısa sürede öğrencilerin hizmetine sunacağının sözünü verdiğini anımsatan Tütüncü, “Bugün sözümüzü tuttuk, bilişim sınıfı açıldı. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Kepez’in Çocukları En Güzeline Layık

Kepez’in çocuklarını, çağın en güzel olanaklarıyla geleceğe taşımak istediklerine işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız, bilgisayardan, bilgi işlem teknolojilerinden ve internetten uzak olmasın istiyoruz.

Şehrimizin diğer mahallerindeki öğrencilerimiz hangi imkânlara sahipse benim Kütükçü’deki Halil Akyüz Ortaokulu’ndaki öğrencilerimde aynı imkânlara sahip olsunlar istiyoruz.

Bu anlamdaki hizmetlerimizi, Kepez’in en ücra köşesindeki okullara kadar götürdük, götürmeye devam edeceğiz. Öğrenci iken bize sunulmayan imkânlarımızı öğrencilerimize sunalım istiyoruz. Çünkü bizim en değerli varlığımız bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızdır.”

Verdiği Hizmet Sözlerini Yerine Getirdi

Başkan Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’ne sözünü verdiği ve yaptığı hizmetlerle ilgili de mahalle sakinlerine şunları söyledi: “2014 yılında bizden kat artışı istemiştiniz. Biz de en kısa zamanda yapacağımızı söylemiştik.

Şu an itibariyle mahallemizin kat artışı gerçekleşti. İmar düzenlemesi ile mahallemizde 1 kat artışı sağladık. 2B’den tapularını alamayan vatandaşlarımıza tapularımızı vereceğimizi söylemiştik.

O sözümüzü de tuttuk. Kütükçü Mahallesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı tapularına kavuştu. Yine semt pazarı ve mezarlık alanının genişletilmesiyle ilgili talepleri vardı.

İmar revizyonu ile hem pazar alanı yapıldı hem de mezarlık yeri genişletildi. 2000 yılında askeri alanın içerisinde kalan 120 tane vatandaşımızın evi yıkılmıştı. Kendilerine tapu verilmemişti.

Tapu hakları ölmüştü. İmar revizyonu ile 120 vatandaşımızın da ölen tapularını kısa sürede kendilerine vereceğiz.”

“Kepez’e Aşığım”

Tütüncü, mahallelilere, eski okulun yerine yeni bir okul binasının yapılacağının da müjdesini verdi. Başkan Tütüncü, mahalle sınırları içerisinde yaptıkları ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzur Evi’nin de mahalleye prestij kazandıracağını söyledi.

Kepez’e, âşık olduklarının altını çizen Tütüncü, “Ferhat, demir dağı Şirin’in aşkıyla delmişti ve şehre su getirmişti.

Biz de size âşık olduğumuz için gece-gündüz dinlenmeden Kepezliler rahat etsin diye çalışıyoruz.” diyerek tamamladı. 

6 Bilişim Sınıfı Daha Yapılacak

Tütüncü,  konuşmasının ardından, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kütükçü Mahalle Muhtarı Mustafa Şimşek, Okul Müdürü Birol Karabulut, öğretmenler ve öğrenciler ile kurdeleyi keserek hizmete açtı.

Başkan Hakan Tütüncü, 15 bilgisayardan oluşan bilişim sınıfını öğrencilerle gezdi ve burada açılışın anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrenciler, bilişim sınıfı hizmetinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Kepez Belediyesi, bilgisayar ile beraber bilişim sınıflarının sandalye ve masalarını da karşılıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım