Menu
RSS

Kepez'de Çocuklar Söz Sahibi

Kepez'de Çocuklar Söz Sahibi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'da ilk ve tek olan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi ile çocukları demokrasinin ana unsuru olarak kabul ettiklerini ve onların şehirle ilgili fikirlerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Çocukların yaşayarak demokrasiyi öğrendikleri Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, 5. dönem seçimli genel kurulunu yaparak, 2016-2017 çalışma dönemini başlattı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seçimli genel kurulda Kepez Çocuk Meclisi'nin yeni yöneticileri seçildi.

Genel kurulda Kepez'de bulunan 133 ilk ve orta dereceli okulun okul temsilcisi öğrencileri hazır bulundu. Genel kurul toplantısına Başkan Hakan Tütüncü, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV) Başkanı Canan Tungar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, yaptığı konuşmada Çocuk Meclisi'nin taleplerinin Kepez Belediye Meclisi'nde gündeme alındığını ve bu taleplerin karşılandığını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Başkan Tütüncü de Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'ni, çocuk bayramı olan 23 Nisan 2011'de açtıklarını anımsattı.

Çocuk meclisi ile çocukların demokrasiyi yaşayarak öğrenmelerini amaçladıklarına işaret eden Tütüncü, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile el ele vererek ve belediyemizin imkânlarını çocuklarımıza seferber ederek, onların gerçekten güzel bir ortamda demokrasiyi yaşayarak öğrenmelerini sonuçlandırdık" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan gizli oylama sonucunda Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi başkanı Demirgül Ortaokulu'ndan Baran Can Arslan oldu.

Çocuk Meclisinin Eğitim Komisyonu, Kültür Sanat Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Barış ve Kardeşlik Komisyonu, Yardımlaşma Komisyonu, Spor Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu ve Çocuk Hakları komisyonlarının yeni üyeleri de seçildi.

yukarı çık
0
Paylaşım