Menu
RSS

Kepez’de Vakkasoğlu’ndan Öğrencilere Seminer

  • Yazan 
Kepez’de Vakkasoğlu’ndan Öğrencilere Seminer

Türkiye Futbol Federasyonu'nun örnek aldığı Kepez'in Yıldızları projesi kapsamında öğrenci ve kulüp sporcularına yönelik, Prof. Dr. Vehbi Vakkasoğlu aile içi eğitim, iletişim, motivasyon, sevgi ve değerler eğitimi konulu seminer verdi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkez'inde verilen seminere Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, öğrenci ve veliler katıldı.

Aile içi eğitim, iletişim, motivasyon, sergi ve değerler eğitimi konularının ele alındığı seminerde öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Vehbi Vakkasoğlu, Türkiye’nin ilk ve tek Kepez’in Yıldızları projesinin içinde yer alan çocukları tebrik etti.

Projeyi ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ifade eden Vakkasoğlu, heyecanlanmasının sebebini de "İnsan odaklı yapılan bir yatırım olduğu için." diye açıkladı.

Öncelikle insansınız

Yüzlerce öğrencinin katıldığı seminerde Vakkasoğlu, zaman zaman öğrencilerle iletişim kurarak onları onure etti. İyi bir insan olmaları için örneklemelerde bulunan Vakkasoğlu, "Öncelikle insanız. İyi futbolcu, mühendis, avukat ve bilim adamı olmak için iyi bir insan olmalısınız."dedi.

Anne ve Baba sevgisi

Anne ve baba sevgisinin kıyaslanmasından hoşnut olmadığını ifade eden Prof.Dr.Vakkasoğlu, "Anne ve baba sevgisi ayrıdır. Anne sevgisi içine girip gezdiğin bağ, bostan gibi bir cennet bahçesi. Eşi benzeri bulunmaz. Dünyada cennete girmiş gibi oluyorsunuz. Ama baba sevgisi başka. Baba sevgisinin içerisinde biraz otorite, disiplin var. Baba sevgisi içine girip gezdiğin bağ, bostan gibi değil. Dayanıp yaslandığın ve güç aldığın dağ gibidir."

Seminerin sonunda Prof. Dr. Vakkasoğlu, yazarlığını yaptığı "Çanakkale'nin Aslanları" kitabını imzaladı.

yukarı çık
0
Paylaşım