Menu
RSS

Kepez’den öğrencilere Yahya Kemal Konferansı

  • Yazan 
Kepez’den öğrencilere Yahya Kemal Konferansı

Kepez Belediyesi, ‘Bir İstanbul Güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ adlı konferansla Türk Edebiyatı’nın ünlü şairi ve yazarını öğrencilere anlattı. Kepez Belediyesi’nin, “Bir Davaya İnanlar’ konferans serisi, yirminci yüzyıl Türk Edebiyatı şairi ve yazarı olan Yahya Kemal Beyatlı ile devam etti.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu, ‘Bir İstanbul Güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ adlı konferans verdi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’ndeki konferansa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile lise öğrencileri katıldı.

Yahya Kemal’in mirasına neden sahip çıkmalıyız?

Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu, konferansta Yahya Kemal’in çocukluğu, ailesi, eğitimi diplomatlığı, edebi kişiliği, özel hayatı, anıları ve ölümüne kadarki süreçle ilgili bilgileri paylaştı. Koçakoğlu, konferansın sonunda öğrencilere şu mesajı verdi: “Yahya Kemal denince ilgilenmemiz gereken asıl hususiyet şudur: Yahya Kemal, ülkesini tarihi, mazisi ve Müslümanlığı ile seven büyük bir şairdi. Yahya Kemal’i böyle anlayabilirsek ondan bize kalan mirasa da nasıl sahip çıkmamız gerektiğini idrak edebiliriz.”

Milli Şair ve Bugünün Asım’ı konferansları

Daha sonra sahneye davet edilen Başkan Hakan Tütüncü, Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu’na çiçek takdim ederek, teşekkür etti.

‘Bir Davaya İnanlar’ konferanslarının devam edeceğini belirten Tütüncü, “Ölsen, Seni Sırtında Taşır Toprağın Altı” adıyla İstiklâl Şâiri Mehmet Âkif Ersoy için vefa konferansı düzenleyeceklerini söyledi.

Tütüncü, EBKM’de 10 Mart Perşembe günü saat 10.30’da başlayacak olan konferansta milli şairi, Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu’nun anlatacağını ifade etti.

Başkan Tütüncü, EBKM’de 13 Mart Pazar günü saat 20.00‘de “Asım'ın Neslinden Bir Usta Bugünün Asım'ı” adlı konferansı gerçekleştireceklerini duyurdu. Tütüncü, Sanat Düşünce ve Eğitim Derneği işbirliği düzenleyecekleri konferansın konuşmacı konuğunun Tahir Fatih Andı olacağını bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım