Menu
RSS

Kepez’den Tarihi Rekor

Kepez’den Tarihi Rekor

Kepez Belediyesi,  6 milyon lira değerindeki, hizmet aracı ve iş makinesinden oluşan 38 adet araç satın aldı. Tek seferde 38 adet aracın alınması Kepez Belediyesi tarihinde bir rekor oldu. 1.Başkanlık döneminde 2 milyon 700 bin TL değerinde 15 adet iş makinesi alımını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2. hizmet yılında da araç alımında kendi rekorunu kırdı.

Kepez Belediyesi, 6 milyon değerinde 38 adet sıfır kilometre araç satın aldı. Hizmet aracı ve iş makinesinden oluşan 38 adet aracın tek seferde alınması ise Kepez Belediyesi tarihinde bir rekor oldu.

Yine hizmet araçları ve iş makinelerinin hizmete alınması dolayısıyla Dokuma Kent Parkı’nda tören düzenledi.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Çok güzel bir Kepez fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Maliyeti 6 milyon lira eden 38 tane iş makinesi ve binek araçlarını törenle hizmete aldık.” dedi. 

Hurda Araçtan 0 Kilometre Araç Alan Belediyeye

Yeni yolların açılması, yeni parkların yapılması, şehrin daha güzel hale gelmesi bakımından önemli hizmetler olduğuna işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Atalarımız, alet işler, el övünür, demiş. Bundan önce büyük bir makine parkı yenilemesi yapmıştık.

Her yıl bir önceki yıla göre özellikle yeni açtığımız yollarda rekorlar kırıyoruz. Rekorlar üstüne rekorlar kıran bir belediye haline geldik. Bir hurda makine için günlerce birilerinin kapısında bekleyen belediyelerin olduğu Türkiye’den, bugün bir çırpıda 6 milyon liralık birbirinden güzel, gıcır gıcır 0 kilometre araçları kendi mülkü olarak satın alma gücüne erişmiş belediyelerin olduğu bir ülke haline geldik.

Kepez, bu anlamda özel belediyelerin başında geliyor. Öyle kolay değil, bir çırpıda 38 tane arası satın almak. Bu araçların tamamını da belediyemizin öz sermaye varlıkları ile aldık.  Bu da düşünüldüğünde önemli bir belediyecilik hamlesini Kepez’e armağan ettik.”

Yeni Araçlar Hizmeti Katlayacak

Başkan Hakan Tütüncü, yeni araçların Kepez’in caddelerini, sokaklarını daha da güzelleştireceğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yeni iş makinelerimizle Kepez’in açılmayan yeni yollarını açacak ve bu açılan yollarla birlikte Kepez çok daha modern ve güzel bir şehir haline gelecek.

Hizmete aldığımız araçlarımızın ağırlıklı bir kısmı yol açma faaliyetlerini gerçekleştirilmesinde kullanılacak. 7 yıllık bir zamanda yaklaşık 500 km yeni yol açtık. Bu ne demek, Kepez’den uç uca ekleseniz, Ankara’ya kadar varacak yol açmışız. Bu büyük bir iftihar vesilesidir.

Yeni yolları açarken 10 binden fazla gecekonduyu da kavgasız, gürültüsüz ve hak sahiplerinin gönül rızasıyla kaldırdık. Göreve geldiğimizde, yıllık vermiş olduğumuz inşaat yapı ruhsatları sayısı 800’ler civarındaydı.

Şimdi ruhsat sayısı yıllık ortalama 2 bin 300’e çıktı. Mülkiyet problemini çözdüğünüz, kat artışını yaptığımız arsaların yollarını açamamışsanız, işte orada şehirleşmeyi başlatmanız mümkün değil. Yolunu açamadığınız arsalara ruhsat verebilme, yapılaşma hakkı getirebilme şansımız bulunmuyor.

Bu bakımdan bu araçları almamız ve bu araçları mahallelerimizin hizmetine sunmamız bugüne kadar yaptığımız hizmetleri katlayacaktır. Tören alanındaki araçlara baktığım zaman yüzümde oluşan tebessüm, kalbimdeki umut bundan dolayıdır.”

Kepez’den Hafriyata Taş Kırıcı Çözüm

Tütüncü, satın aldıkları araçlar içerisinde yer alan taş kırıcı iş makinesinin Kepez için önemini de şu şekilde anlattı: “Aldığımız araçların içerisinde önemli bir iş makinesi de buluyor. Seyyar bir konkasör taş kırım makinesi aldık.  Bu hizmeti kiralama yöntemi ile kısa bir süreliğine alıyorduk.

1 yıl malzemeye para ödeyeceğimize bu makineyi alalım, dedik. Bu makine kendini 1-1,5 yılda amorti ediyor. Öğüttüğümüz hafriyatları alt yapı malzemesi olarak kullanacağız. Ucuza mal ederek, birim maliyetle daha çok iş yapacağız.

Bu anlayış kamunun kasasını, kesesini düşünmenin neticesidir. Mahalle aralarındaki inşaat atıklarını bu makine ile ekonomiye kazandıracağız. Belediyenin kasasından fazla para çıkmadan bu hizmetleri yapabilmek önemli hünerdir.

Birilerine para kazandırma niyetinde olsaydık hiç böyle bir iş yapar mıydık? Bir kuruşumuzu daha çok akılcı kullanalım arzusu ile daha çok bölgemize yatırım gelsin hedefiyle çalışıyoruz.”

İşte Alınan Araçlar

Tütüncü, 3 adet ekskavatör, 5 adet 4x4 yükleyici, 1 adet kazıcı ve yükleyici, 7 adet çift kabinli kamyon, 1 adet taş kırıcı, 1 adet forklift, 2 adet sepetli vinç, 1 adet tek kabin hafif ticari kamyon, 7 adet çift kabin hafif ticari kamyon, 8 adet hafif ticari araç ile 1 açık dorse’den oluşan 6 milyon değerindeki iş makinelerinin Kepez’e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hiç Kimse Dokuma İçin Dolar Hayali Kuramayacak

Başkan Tütüncü, araçları hizmete alma törenini, Dokuma Park’taki otopark alanında yaptıklarına işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bununla alakalı şunu ifade etmek istiyorum. Bir zamanlar Dokuma’nın üzerinde kara bulutların gezdiği dolaştığı Kepez vardı.

Dokuma’nın önüne çadırların kurulduğu bir Kepez vardı. Bunları sık sık hatırlatıyorum ki, güzel günler gelince geçmişin o sıkıntılı zamanlarını unutabiliyoruz. Birilerinin alışveriş merkezi yapma niyetinde olduğu Dokuma’yı, halkın şehir merkezinde ormanla, doğa ile buluştuğu güzel bir kent parkı haline getirdik.

Geçtiğimiz Cuma günü Büyükşehir Meclisi’nde de Dokuma alanıyla ilgili tarihi bir karar aldık. Artık Dokuma alanı içerisindeki binaların tamamı, kent parkının tamamı sınırları itibari ile koruma alanı ilan edildi. Bu, şu demek oluyor: Dokuma’nın geleceği artık emin ellerde. Hiç kimse çıkıp Dokuma ile alakalı dolar gözleriyle hayaller kuramayacak. Burası halkındır, dedik ve halkın olmaya da devam edecek.”

Ekskavatör Kullandı

Tütüncü, konuşmasından sonra diğer davetlilerle, dua eşliğinde kurdeleyi keserek, 38 adet aracın hizmeti alınması gerçekleştirdi. Tütüncü, açılışın ardından tören alanında bulunan araçları, davetlilere tanıttı. Tütüncü, ekskavatör de kullandı.

Törene Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, muhtarlar,  kamu kurumların ve gönüllü kuruluşların temsilcileri, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım