Menu
RSS

Kepez Makamında Yazıcıoğlu’nu Anma

Kepez Makamında Yazıcıoğlu’nu Anma

Başkan Hakan Tütüncü, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşlarını makamında kabul etti. Kabulde, seneyi devriyesinin 7. yılında Muhsin Başkan, Aşr-ı Şerif ve dualarla anıldı.

Kısa adı ASAM olan Anadolu Ekonomik Sosyal Siyasal Stratejik Araştırmalar Derneği, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Ahmet Çiçek, yeni kurulan ASAM’ın, sosyal, siyasal, ekonomik alanlarda milli kültür, milli vicdan ve milli tavır ilkeleriyle çalışmalar yaptığını belirtti.

Çiçek, dernek yönetim kurulunda, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu döneminde parti, Alperen Ocakları teşkilatlarında görev almış isimlerin bulunduğunu da anımsattı.

Ahmet Çiçek, “Muhsin Başkan’ın dava arkadaşları olarak, vefatının 7. seneyi devriyesinde kendisiyle gönül bağı olan Hakan Başkan’ı ziyaret etmek istedik.” dedi. 

Muhsin Başkan’la Gönül Bağım Var

Başkan Hakan Tütüncü de BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu, ölümünün 7. Yılında dualarla, hayırla yâd ettiklerini söyledi.

Vefatının 7. Yılı dolayısıyla Muhsin Başkan’ın, 32 yıl önce Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı "Üşüyorum" adlı şiirini stüdyoda seslendirdiğini kaydeden Tütüncü, “Ölüm yıldönümünde kendisini Fatihalarla, dualarla ve Kuran’ı Kerim okuyarak andık.

Muhsin Başkan ile özel bir gönül bağım var. Bire bir tanıştığım bir kişiydi. Fikirlerinden, düşüncelerinden ifade ettiğim;  örnek aldığım, rehber edindiğim Türk siyasetinin önemli dava adamlarından birisiydi.” açıklamasını yaptı.

Dik Duruş Sergiledi

Tütüncü, Yazıcıoğlu ile ilgili düşüncelerini şu şekilde açıklamaya devam etti:

“Doğrulara doğru diyebilecek kadar yürekli, en yakınları da olsa yanlışlara yanlış diyebilecek kadar medeni cesareti olan bir adamdı.

Belki mecliste grubu olmadı, fikirlerini, ideolojilerini tek başına savundu ama özgül ağırlığı ile parti grubu kadar ses getiren bir yönü vardı. Milletin gönlünü perçinlenmesi 1997’de olmuştur.

Milli iradenin tecelli etme noktasında Refah Partisi’ne iktidarın verilmediği süreçte çok dik bir duruş sergilemiştir. Refah-Yol Hükümeti’nin kurulacağı sırada 7 milletvekili ile yine anahtar pozisyonundaydı.

Güvenoyu vermesiydi, hükümet güvenoyu alamayacaktı. O dönem çıktı ve şunu söyledi: ‘Ben kendime Müslümanların iktidarını engelledi dedirtmem. Kerhen de olsa bu hükümete destek veriyorum.’ bu sözleri beni çok etkilemişti.

Yazıcıoğlu İçin Aşr-I Şerif

Dernek ile sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, “Belediyem, kendim Muhsin Başkan’ın dava arkadaşlarının emrindedir.

Her zaman sizin yanınızdayım. Biz kardeşiz. Aynı köklerin arşa doğru uzanan dallarıyız.” diye konuştu. Tütüncü, konuşmasının ardından misafirleriyle, Muhsin Başkan’ın, “Üşüyorum” adlı şiirini yorumladığı klipi izledi.

Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu için Aşr-ı Şerif okundu, dua edildi. Ziyaret, anı fotoğrafı çekilmesi ve çiçek takdimiyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım