Menu
RSS

“STK’larla kent için artı değer üreteceğiz”

  • Yazan 
“STK’larla kent için artı değer üreteceğiz”

Başkan Hakan Tütüncü, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) birlikte bir ufka doğru bakabilmeyi, kol kola yürüyebilmeyi ve beraber iş yapabilme becerisini ortaya koyabilmeleri halinde Antalya’nın kazanacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sivil toplumla birlikte hareket etme anlayışıyla İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

İMO Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin çalışmalarını takip ettiklerini, bilimsel açıdan sıkıntılı olan yatırımlarla ilgili uyarılarda bulunduklarını söyledi. Yapılan güzel işleri alkışladıklarını belirten Oğuz, “Kentin mesleğimizle ilgili sorunlarına çare bulma adına yerel yöneticilere yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Oğuz, Başkan Tütüncü’ye, bir slayt gösterisi eşliğinde Antalya’nın ulaşım, imar, hızlı tren, Batı Çevre Yolu, raylı sistem, kentsel dönüşüm, EXPO, hava kirliliği, görüntü kirliği, içme suyu sorunu, taş ocakları ve HES’le ilgili brifing verdi.  

Şehri bir bütün olarak görüyoruz

Brifingden dolayı Cem Oğuz’a teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, “Biz şehri bir bütün olarak görüyoruz. Şehrin içerisindeki bütün unsurlar bizim. Belediyeler de sivil toplum kuruluşları da insanlar da bizim. Dolayısıyla biz bir bütünün parçalarıyız. Birlikte bir ufka doğru bakar, kol kola yürüyebilirsek, beraber iş yapabilme becerisini ortaya koyabilirsek Antalya kazanacaktır. Çok ciddi manada da şehre bir katma değer sağlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

STK’ların düşüncelerini önemsediklerini kaydeden Tütüncü, İMO ile ortak aklın öncülüğünde hareket ederek, Kepez’in şehirleştirmeyi arzu ettiklerini de ifade etti.

Hizmette politik düşünmüyoruz

Farklı politik düşüncelerimiz olabilir, diyen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimde politik yaklaşım olmaz. Belediye başkanları, sadece seçimi kazanıncaya kadar politik çalışma yaparlar. Seçimi kazandıktan sonra parti rozetini çıkarırlar ve şehri ileriye götürebilmenin gayreti içerisinde olurlar. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu şehir için bir artı değer üretebilmenin arzusundayız. Bizim yaklaşımımız, beraber yol yürüyebilmek, beraber aynı ufka bakabilmek ve beraber bu şehre bir değer katabilmektir.”

Ziyarette, Belediye Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, belediye meclis üyeleri ile İMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım