Menu
RSS

Tütüncü’den 47 Derece Sıcakta Denetim

Tütüncü’den 47 Derece Sıcakta Denetim

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde cami inşaatı denetimi yaptı. Kepez’in marka değerini arttıran irili ufaklı yüzlerce projeye imza atan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü,

hava sıcaklığının en yüksek olduğu saatlerde bile dur durak bilmiyor. Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Dokuma Kent Parkı, Mimar Sinan Kongre ve Fuar Merkezi gibi dev yatırımlara imza atan Başkan Tütüncü, ‘en büyük hayalim’ dediği Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin teftişini aksatmıyor.

En sıcak dakikalar

Caminin zamanında bitmesi, doğru malzemelerin kullanılması gibi ayrıntıları sürekli gözeten Tütüncü, sık sık inşaat alanına gidiyor. Kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan camiye saat 14.00 sularında gittiği sırada, akıllı telefonların meteoroloji uygulamaları hava sıcaklığını 47 derece, otomobillerin hava sıcaklığı göstergeleri ise 57 dereceyi gösteriyordu. Müteahhitlerden inşaatın tüm ayrıntılarını alan Tütüncü, işçilerin taleplerini de dinledi.

Sıcaklık süreci etkiliyor

Hava sıcaklığının etkilemesine rağmen öngördükleri zaman diliminde cami inşaatı işlerinin yürütüleceğini vurgulayan Tütüncü, “Son günlerde havaların aşırı sıcak olması ve Ramazan ayında olmamız, inşaat sürecini etkiliyor. Ama en kısa sürede camimizi ibadete açacağımızı düşünüyorum. Bunu da 2016 yılı sonu olarak belirlemiştik.” dedi.

Özel bir cami olacak

Bu caminin sıradan bir mahalle camisi olmayacağını anlatan Tütüncü, “Bu cami, arkasında çok büyük felsefeyi barındırıyor. Özel bir cami olacak. Kepez’de dini hayatın merkezi, nitelikli faaliyetlerin yapıldığı bir cami olmasını istiyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yaşlılar ve engelliler de düşünüldü

Caminin ana ibadet alaı 600 m2, son ibadet yeri 205 m2, avlu sahası 766 m2, orta meydan 350 m2, minare uzunlukları ise 46,5 metre olacak. Türk -İslam medeniyetindeki cami anlayışına uygun şekilde tasarlanan camide, düztaban girişi sayesinde yaşlılar ve ortopedik engelliler ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler.

Aynı anda 5 bin kişi ibadet edebilecek

Camide, kadınlar için de mahremiyetin muhafaza edileceği, abdesthane ve ibadet yerleri de bulunacak. Caminin avlusundaki külliye de ise İslam ilimleriyle ilgili dersler verilecek ve sohbetler yapılacak. Camide aynı anda 5 bin kişi namaz kılabilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım