Menu
RSS

Tütüncü Sözünü Yine Tuttu

Tütüncü Sözünü Yine Tuttu

Şerife Tufan Ortaokulu öğrencilerine bilişim sınıfı sözü veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, açılış töreninde sözünü tutmuş olmasın mutluluğunu yaşadı. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Şerife Tufan Ortaokulu öğrencilerine bilişim sınıfı kurma sözünü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı.

Okulun kütüphanesini açarken bu sözü vermiş olan Başkan Tütüncü, açılış töreninde öğrencilerin coşkulu tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Okul bahçesindeki törende okul müdürü Osman Bulut çocukların hızlı bilişim üretiminin dışında kalması düşünülemeyeceğini ifade ederken, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Muhammet Tuna, Tütüncü’ye mahallesine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinen Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ise, bu eşitliği sağlamak adına başta Kepez Belediyesi olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Geleceğe Umutla Bakıyoruz

Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, yarınlarımızın şu anki öğrencilerin elinde olduğunu hatırlattı. Bu yüzden eğitime ne kadar önem verilirse de az geleceğini belirten Özgödek, eğitime katkısı olanların bu heyecanı taşımalarından ötürü ileriye umutla bakabildiklerini söyledi.

Mutluluk Kaynağı

Konuşmasında verdiği sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başlayan Başkan Tütüncü, Kepez’in her tarafındaki öğrencilerinin bilişim ve teknoloji ile iç içe olmalarını istediklerini söyledi.

Bu bilişim sınıflarının mahallelerde mutluluk kaynağı olduğunu belirten Tütüncü, eğitimde fırsat eşitliği adına özel bir adım atmış olduklarını söyledi.

Eğitime Yatırım Eskimez

Her zaman eğitimi öncelediklerinin altını çizen Tütücü, “Yeni yollar, parklar, binalar, alt yapı yatırımları yaparsınız, ama eskir gider. Ama bir nesle yatırım yaparsanız, o yatırım asla eskimez.

Biz de yeni nesle yatırım yapmayı, onları eğitici geliştirici çalışmaları, yeni projeler haline getirip okullarda buluşturmaktan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. İnşallah sizler de derslerinize çok çalışıp karşılığını vereceksiniz.” diye konuştu.

Kullanarak Eskitin

Konuşmasının sonunda öğrencilik yıllarında ortaokuluna bir bilgisayar getirilmesi anısını anlatan Tütüncü, “İlk kez bilgisayarı görmüştük.  Okul müdürü bilgisayarı eskimesin- bozulmasın düşüncesiyle bir sınıfa kapattı, üzerini örttü.

Tam 9 yıl boyunca o odada kaldı. Sonuçta bilgisayar beklemekten dolayı eskidi gitti. Sizin bilgisayarlarınız da böyle olmasın. Kullanılarak eskisin. Her zaman bu sınıf açık kalsın.

Bilgisayarlar eskirse biz yenisini alırız.” şeklindeki konuşması, özellikle öğrenciler tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım