Menu
RSS

Başkan Böcek’e KKTC’den ziyaret

  • Yazan 
Başkan Böcek’e KKTC’den ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin öğretmen ve öğrencileri Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

KKTC Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, Konyaaltı’nın turistik ve tarihi yerleri hakkında bilgi edinmek için Antalya’ya geldi. Gazimağusa Türk Maarif Koleji Kampçılık ve Çevre Grubu, Konyaaltı Kent Konseyi Kültür ve Turizm Grubu Başkanı Metin Ölçer’in öncülüğünde, ilk olarak Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti.

KKTC’de eğitim gören öğrencileri Konyaaltı hakkında bilgilendirmek istediklerini ifade eden Metin Ölçer, bu amaçla 6 gün sürecek gezi programının startını da Başkan Böcek’i ziyaretle verdiklerini söyledi.

“Konyaaltı, yapmış olduğumuz yatırımlar ile modern bir şehir kimliği kazanmıştır.” diyen Muhittin Böcek şöyle konuştu; ” Kentte en önemli istihdam ve gelir kaynağı şüphesiz ki turizmdir. Konyaaltı sadece yaz turizmi değil kış turizminde de Türkiye’de ve Dünya’da önemli bir merkezdir. Yazın turistler plajlara, sahillere ve masmavi denize akın ederken kışın da Saklıkent kayak merkezine çıkarlar. Kış aylarında günlük ortalama bin kişi kayak yapmaya ve karın keyfini çıkarmaya gelir bu bölgeye. Yazın ise durum çok daha farklıdır. Kentin nüfusu yaz mevsiminde ikiye katlanır. Birçok alışveriş merkezi, kafeler, tatil köyleri ve oteller mevcuttur. Eğlenmek isteyenler için canlı müzik yapan mekanlar, kafa dinlemek isteyenler için ise sahil kenarlarında oturulabilecek kafeler bulunmaktadır.”

Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri hediyelerini takdim ederken, Başkan Böcek’te aynı şekilde öğrencilere hediye vererek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

yukarı çık
0
Paylaşım