Menu
RSS

Konyaaltı’nda sokak ve caddelerde “kış” bakımı

  • Yazan 
Konyaaltı’nda sokak ve caddelerde “kış” bakımı

Konyaaltı Belediyesi park bahçe yeşil alan ve refüjlerde bulunan ağaçların sağlıklı bir biçimde büyüyüp gelişmesi için budama ve temizlik gibi kış ayı bakımı çalışması başlattı.

Konyaaltı Belediyesi parklarda kış ayı temizliği yapıyor. Belediye ekipleri sert rüzgar ve yağmurlu günlerde tehlike oluşturan kaldırım yada yola sarkmış ağaç dallarını buduyor, parklarda ve orta refüjlerde kış ayı bakımı yapıyor.

Tehlike yaratan dallar budanıyor

Konyaaltı Belediyesi yaya kaldırımı üzerinde bulunan ağaçların çürüyen ve elektrik tellerine zarar verecek şekilde uzayan dallarını buduyor. Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış ayında sert rüzgar ve aşırı yağmurlu günlerde tehlike oluşturan ağaçları budayarak olası kazalarında önüne geçiyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilk olarak Hurma, Uncalı ve Liman Mahalleleri’nde ağaç budama çalışması başlattıklarını söyledi. Ağaçların budanması konusunda halktan yoğun bir talep geldiğini ifade eden Başkan Böcek, “ Sert rüzgar ve yağmurun dalların kırılmasına sebep olurken, yaya yollarında ve otobüslerin geçiş güzergahında aşağı sarkan dallar rahatsızlığa yol açıyor. Elektrik hatlarına yaklaşan uçlar tehlike yaratıyor. Ayrıca aşırı sıklaşan dallar da ağaçların nefes almasını ve düzgün gelişmesini engelliyor. Rüzgarlı havalarda kırılacağı düşünülen ağaçların dalları budanıyor. Can ve mal kaybı yaşanmaması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız ilçenin tümünde devam edecek.”dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım