Menu
RSS

Konyaaltı’nda Sosyal Yardımlar İkiye Katlandı

Konyaaltı’nda Sosyal Yardımlar İkiye Katlandı

Gıda ve Giyim Bankası’yla her ay yüzlerce kişiye yardım eli uzatan Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 500 kişiye daha ücretsiz market alışverişi imkanı sundu. Ramazan Bayramı’nda ise 103 kişi hiç kullanılmamış giyim ürünlerinden yararlandı.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan ve yüzlerce kişiye sosyal yardım ulaştıran Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM), Ramazan ayında bu yardımları ikiye katladı.

KOSHİM bünyesinde hizmet veren Gıda ve Giyim Bankası ile her ay yüzlerce kişiye yardım eli uzatan Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 500 kişiye ücretsiz market alışverişi imkanı sundu.

Konyaaltı’nda ikamet eden 103 ihtiyaç sahibi vatandaş ise, Ramazan Bayramı’nda hiç kullanılmamış onlarca ürün çeşidinin yer aldığı Giyim Bankası’ndan dilediği elbiseyi giyindi.

Yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin sosyal incelemeleri yapıldıktan ve ihtiyaçları derecelendirildikten sonra kendilerine kart verdiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KONKART adını taşıyan bu kartlar ile vatandaşların Gıda ve Giyim Bankası’ndan ücretsiz market alışverişi yapabildiklerini söyledi.

Konyaaltı Belediyesi tarafından KONKART’lara yüklenen belli miktar para ile vatandaşların tıpkı ticari marketler de olduğu gibi market alışverişi yapabildiklerini dile getiren Başkan Böcek, burada veren el ile alan elin asla bir birini görmediği bir yardım sistemini esas aldıklarını bildirdi.

Amaçlarının ihtiyaç sahibi vatandaşları gücendirmeden, onlara yardım eli uzatmak olduğunu ifade eden Muhittin Böcek, Ramazan ayında bu yardımlar ile yüzlerce kişiye ulaştıklarını söyledi.

“Dini, dili, cinsiyeti, kimliği, kişiliği, ne olursa olsun, her vatandaşımız bizim için değerlidir.” diyen Başkan Böcek, devam eden yardımların dışında Ramazan ayında 500 kişiye gıda yardımı yaptıklarını, Ramazan Bayramı öncesinde ise 103 kişiyi Giyim Bankası’nın reyonlarında yer alan hiç kullanılmamış ürünlerle giydirdiklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım