Menu
RSS

Konyaaltı Zabıtasından Çöpcü Operasyonu

Konyaaltı Zabıtasından Çöpcü Operasyonu

Konyaaltı Belediyesi, ilçede halk sağlığını tehlikeye attıkları gerekçesiyle çöp toplayıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Akkuyu ve Uluç mahallelerinde çöp toplayıcıların depo olarak kullandığı noktalara baskın düzenledi.

Mevzuata aykırı biçimde kağıt ve hurda toplayanlar hakkında vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, orman içinde istiflenmiş çöp ve hurda yığını ele geçirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu şekilde kağıt toplayanların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Toplanan çöp ve hurdaların ilçenin kırsal noktalarında istiflendiğini ifade eden Başkan Böcek, gelen şikayetler ve ekiplerin araştırmaları sonucu bu yerlerin tespitini yaptıklarını belirterek, bu yerlere müdahale ettiklerini bildirdi.

Kağıt ve hurda toplayanların kent merkezinde görüntü kirliliğine de neden olduklarını ifade eden Muhittin Böcek, “Hem görsel kirlilik oluşturan hem de yaya ve araç trafiğini olumsuz etkileyen bu kişilere defalarca uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz. Bununla birlikte topladıkları kağıt ve hurdalara da el koyarak geri dönüşüme gönderiyoruz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım