Menu
RSS

Başkan Uysal: Esnaf Alacağı 45'inci Gün Ödenir

Başkan Uysal: Esnaf Alacağı 45'inci Gün Ödenir

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyede oluşturdukları sistemle esnaf alacaklarını 45 gün içinde ödeyebilen bir yapıya ulaştıklarını söyledi. Başkan Uysal, bu sistem sayesinde belediyenin yıllık 10 milyon lira kazanç sağladığını söyledi.

Başkan Uysal, Hüsnü Karakaş Caddesi'nde bir simitçide bölge esnafıyla bir araya geldi. Çay simit eşliğinde Türkiye'yi ve Antalya'yı konuşan Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin hem temel hem de sosyal belediyecilik uygulamalarında çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

Hayata geçirdikleri tüm çalışmaların odağında insanın yer aldığını altını kalın çizgilerle çizen Başkan Uysal, “Buna karşın çok düşük borcu olan bir belediyeyiz" dedi.

Bunun da Muratpaşa'da oluşturdukları çok nitelikli alışveriş sistemiyle başarıldığını kaydeden Başkan Uysal, kamu kuruluşlarının özellikle mal alımlarında genellikle çok yüksek tekliflerle karşılaştığını söyledi.

Bunun birtakım ahlaki sorunlarla birlikte kamu kurumlarının borcunu ne zaman ödeyeceğinin belli olmamasından kaynaklandığını aktaran Başkan Uysal, “Bu 3 liralık malı 5 liraya alan kamu kurumlarını ortaya çıkarıyor, ama bizde esnafın alacakları 45'inci gün ödenmek zorundadır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım