Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Başkan Uysal Teneffüs Park'ı Tanıttı

Başkan Uysal Teneffüs Park'ı Tanıttı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni hizmete açılan Teneffüs Parkı tanıttı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin yeni hizmete açtığı Teneffüs Park'ı tanıttı. Alanda gazetecileri gezdiren Uysal, her gelen çocuğa hediye verdiklerini söyledi.

Alandaki kafeslerde yer alan hayvanların rahat gezebilmesi için gazetecilerden öneri isteyen Uysal, hayvanlarla çocukları buluşturmak istediklerini kaydetti. Alanda fastfood yiyeceklerin yanı sıra boyalı ve gazlı içeceklerin satışının olmadığını anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Sebzesi bol bir ülkede boyalı içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye olarak 100 ton nar alarak hem esnafa destek olduk hem de çocuklarımıza doğal içecek içiriyoruz.

Parka girişte kişi başı 7,5 TL ücret alıyoruz. Burada önemli olan kar duygusunun, sosyal hizmet anlayışının önüne geçmemesidir. Çocuklarımız açık alanda jeton seslerinin olmadığı, son derece güvenli parkımızda doyasıya eğleniyor".

7 Milyonluk Yatırım

Teneffüs Park'ta kazanılan her kuruşun tekrar kamu yararına kullanıldığını belirten Ümit Uysal, parkı işleten şirketin belediye şirketi olduğunu belirtti. Başkan Uysal, “3 milyonluk buz pateni alanıyla birlikte 7 milyonluk bir yatırım söz konusunu.

İşletme giderlerinin dönebilmesi lazım. Bir özel teşebbüs burayı işletseydi 3 yılda amorti etmek için kişi başı 30 lira alması gerekiyordu. Piyasadaki fiyatlandırmanın dörtte birine burayı işletiyoruz" diye konuştu.

Örnek Proje Oldu

Teneffüs Park'ta dar gelirli aileler için fon oluşturacaklarını kaydeden Ümit Uysal, o fondan alınacak biletlerle yoksulluğu tespit edilmiş çocukların parktan ücretsiz yararlanmasını sağlayacaklarına değindi.

Ümit Uysal, “Burayı amorti etmek gibi bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attık. Aldığımız ücret işletmenin sağlıklı çalışabilmesi içindir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım