Menu
RSS

Muratpaşa'dan Antalyalı Nar Üreticisine Destek

Muratpaşa'dan Antalyalı Nar Üreticisine Destek

Muratpaşa Belediyesi, hem nar üreticisine destek olmak hem de Antalyalıları taze, doğal meyve suyu sunmak için 'ücretsiz nar suyu' projesi başlattı. Muratpaşa Belediyesi, proje kapsamında ilk etapta 100 ton nar alımı yaptı.

Tarihi Üç Kapılar'da Başkan Ümit Uysal, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve Kaleiçi muhtarlarının da katılımıyla kent sakinlerine ve Kaleiçi'ni gezmeyen gelen turistlere nar suyu ikram etti.

ÜRETİCİYE DESTEK

Burada konuşan Başkan Uysal, çiftçinin ürünlerine sahip çıkma çağrısı yaptı, “Hem narımıza, portakalımıza, kızılcığımıza sahip çıkalım hem de çocuklarımıza sağlıklı gıda, sağlıklı besin, sağlıklı meyve suyu sunmuş olalım" dedi.

Bu yıl nar üreticisinin piyasada istediği fiyata ulaşamadığını kaydeden Başkan Uysal, “Şu an 100 ton alım yapma kararı aldık. Bu hem çiftçimize destek hem de bütün komşularımıza, anne babalarımıza, bütün çocuklarımıza kendi meyvelerimizin suyunu tüketelim çağrısıdır" diye konuştu.

BUNDAN GÜZEL ŞEY OLABİLİR Mİ?

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise narın piyasada kilogram fiyatının 20 ile 60 kuruş arasında değiştiğini belirterek, “Bu fiyatlar üretim maliyetini bile karşılamaktan çok uzak.

Durumu Belediye Başkanımız Ümit Uysal'a ilettiğimizde, anında karar aldı, talimat verdi, 'Ben' dedi 'Muratpaşa'nın belirli köşelerine nar sıkma makineleri koyarak çiftçimize bir katkı yapmak istiyorum.' Bundan güzel bir şey olabilir mi" diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ise Muratpaşa Belediyesi'nin ücretsiz nar suyu dağıtma projesiyle üreticinin alın terine sahip çıktığını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım