Menu
RSS

Uysal: İnsanlık Âşıkları Abdal Musa’da Biraraya Gelebilmeli

Uysal: İnsanlık Âşıkları Abdal Musa’da Biraraya Gelebilmeli

Abdal Musa Anma Etkinliklerine katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Dünyadaki, insanlık, barış ve kardeşlik âşıklarının, burada Abdal Musa Dergahı’nda biraraya gelebilmeleri en büyük hayalim” dedi.

‘Barış ırmağı kenarındayız’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Elmalı’nın Tekke Köyü’nde gerçekleştirilen 11. Uluslararası 32. Ulusal Abdal Musa Anma etkinliklerine katıldı. Başkan Uysal, Tekke Köyü’nde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Uysal; Türkiye’nin her ilinden gelen katılımcılarla sohbet ederken, hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

Başkan Uysal; “Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın, Kâfi Baba’nın, Kaygusuz Abdal’ın, Hacı Bayram Veli’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, güçlü barış tohumlarını ektikleri, barış ırmağının kenarındayız. Burada kalmaya devam edeceğiz ve bunu bütün dünyaya tavsiye ediyoruz” dedi.

‘İnsanlık, barış ve kardeşlik âşıkları’

‘Sevgiyi, saygıyı yaşatan düşünce ırmağının kenarında toplandık’ diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Abdal Musa Anma Etkinlikleri’nde şöyle konuştu; “Muratpaşamız’da bütün ibadethanelerimize sahip çıkıyoruz. Muratpaşa’da tüm inançlara, temsilcilerine saygı ile yaklaşıp hizmet ediyoruz.

Ramazan’da, Muharrem’de halkımızla birlikteyiz. Hangi inançtan olursa olsun dünyadaki; insanlık, barış ve kardeşlik âşıklarının, burada Abdal Musa dergâhında biraraya gelebilmeleri en büyük hayalim. Abdal Musa Dergâhı; 13. yüzyılda ne varsa, aynı şekilde projendirilip, ayağa kaldırılabilirse bütün dünya için ziyaretgâha dönüşebilir.”

yukarı çık
0
Paylaşım