Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Yöreler ve Renkler Festivalinde Rusya Gecesi

Yöreler ve Renkler Festivalinde Rusya Gecesi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Rusya Kültür Gecesi'yle devam eden Yöreler Renkler Festivali'nde, Antalya'nın ayrılmaz parçası haline gelmiş Ruslarla komşuluk etmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğinde düzenlenen Yöreler Renkler Festivali, artık birer Antalyalı olan Rusların kendi kültürlerini tanıttığı geceyle devam etti.

Gecede Ümit Uysal, festival süresince Antalyalı haline gelmiş Egelilerin, Akdenizlilerin, Karadenizlilerin, Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'dan gelerek Antalya'yı memleket edinmiş komşularının kültürlerini, geleneklerini tanıma şansına sahip olduklarını söyledi.

Muratpaşa'nın sadece Anadolu'nun renkleriyle değil Rusya'dan Ukrayna'dan Çerkez vatanından, Girit'ten gelen insanlarla birlikte kurulmuş çok kültürlü bir yapısı olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Keşke bütün dünyaya örnek olabilsek. Keşke parmağımızı bir kere şaklattığımızda ne açlık ne yoksulluk ne savaş kalsa" dedi.

Hepimiz Muratpaşalıyız

Festivalin 8'inci gününde kültürlerini tanıtan Rusların büyük bir kültür hazinesine sahip olduğunu belirten Uysal, “Dostoyevskileri, Tolstoyları, Şolohovları, Puşkinleri, Mayakovskileri yetiştirmiş bir dil.

Derin bir kültürü, tarihi bünyesinde barındıran bir toplumla, onların fertleriyle Antalyalılaşmaktan, Muratpaşalılaşmaktan, burada beraber olmaktan, birlikte komşuluk etmekten çok mutluyu. Gelecek yıl bütün Rusya'yı Antalya'ya bekliyoruz. Bunu ekonomik nedenlerle değil en başta insani nedenlerle ifade ediyorum" dedi.

Minik Arina'dan Dostluk Mesajı

Rusya Kültür Gecesi'nde, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Başkan Uysal'a Rusya'nın yöresel giysileri gömlek ve şapka hediye etti.

Sahnede Balcı'ya eşlik eden 4 yaşındaki Arina Şahin'in “İki kardeş iki güçlü ülke, ömür boyu beraber olsunlar, hem Rusya hem Türkiye birlikte dostluk ve sevgiyi bugün artık kursunlar" şeklindeki şiiri büyük alkış aldı.

yukarı çık
0
Paylaşım