Menu
RSS

CHP Kepez'den Transfer Acar'a ‘Bu Bir İrade Çalmasıdır’

CHP Kepez'den Transfer Acar'a ‘Bu Bir İrade Çalmasıdır’

CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, CHP Kepez Meclis üyesi Süleyman Acar’ın AKP’ye geçmesi ve geçtikten sonra CHP’ye yönelik “teröristleri desteklemekte” şeklindeki açıklaması üzerine “Parti üyesiyken partinin politikaları konusunda hiçbir eleştiri getirmeyen bir kişi AKP’ye geçtikten sonra partimizi eleştirmesi tamamen bir irade çalmasıdır” dedi.

“Oslo’da, Dolmabahçe’de görüşmeler yapan, çözüm süreci adı altında işbirliği yapan bir partiye geçen kişi önce geçtiği partinin politikasına bakmalıdır” diyen Erdoğan, “Bunca insan seçimler zamanında gecesini gündüzüne katarak çalışmalar yaptı, o da meclis üyesi oldu, ondan sonra da kalkıp bu seçmenin iradesini başka partiye geçerek çaldı. Bu bir irade çalmasıdır” diyerek Acar’ı eleştirdi.

Erdoğan bugüne kadar bu konuda açıklama yapmamasını ise, “Biz inananların partisiyiz, inanmayanlar gitsin, eğer partimiz hakkında bir suçlamada bulunmasaydı yine o kişiyi muhatap alıp açıklama yapmazdım, ama o kişi partimiz içerisindeyken eleştirilerde bulunsaydı bunu ciddiye alıp kendisi ile tartışırdım, fakat kalkıp başka partiye gittikten sonra partimiz hakkında konuşunca işte buna sesiz kalmam” dedi.

Erdoğan konuşmasında şunlara değindi;

“Siyasal hayatımız hızla kirleniyor. Ülkeyi soyup soğana çevirenler, her gün her konuda açık açık yalan söyleyenler, kendinden olmayanları sürekli aşağılayanlar maalesef ülkemizi yönetiyor. Milli irade lafını diline pelesenk eden, hukuku sadece ve sadece kendi işine gelince hatırlayanlar, kendi egemenliklerini kurmak için her tür yöntemi kullanıyor...

Parlamenter sistem iktidar tarafından yok ediliyor; Meclis, Cumhurbaşkanınca çalıştırılmıyor, ülke adım adım diktatörlüğün pençesine atılıyor. Ülke bir iç savaşa sürükleniyor ve biz bu kirli savaş politikasına karşı çıktığımız için; daha dün Oslo'da, İmralı'da görüşme yapanlar, Dolmabahçe'de mutabakat metni imzalayanlar, utanmadan CHP'yi teröre destek vermek, HDP çizgisine yaklaşmakla suçlayabiliyor.

CHP, insanların siyasi tercihlerine saygı duyan ve demokrasiyi içselleştiren bireylerin oluşturduğu bir partidir. CHP'nin demokrasiye, parlamenter sisteme, hukuka saygısı ve teröre bakışı da herkesin malumudur. Partimiz bir kitle partisidir; partimize tüzüğüne ve politikalarına inanan sağcı da sosyalist de kısacası bu ülkede yaşayan herkes, yasal koşulları taşıyorsa üye olabilir.

Üye olduğu gibi istifa da edebilir. Kendince yanlış bulduğu ve benimsemediği parti politikalarımızı da partimiz aracılığıyla geldiği konumdan istifa etmek koşuluyla eleştirebilir. Ama partimiz seçmenlerinin oylarını alarak geldiği Meclis üyeliğini kullanarak tüm yolsuzluk ve usulsüzlüklerin yaşandığı partiye geçerek partimize iftira atamaz ve partimizle ilgili yalan söyleyemez.

2014'te partimizin Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi adayı olan ve CHP'lilerce seçilen Süleyman Acar, partimizden ayrılarak AKP'ye geçmiştir. Sayın Süleyman Acar'ın bu geçişi bireysel tercihi olabilir ama bu geçiş ahlaki olamaz.

İki yıl birlikte olduğu partisine ve parti politikalarına dönük söylemleri inandırıcı ve doğru bir davranış olmaz. Süleyman Acar'ın yapması gereken bugün bizi eleştirmek değil, eğer samimiyse öz eleştiri yaparak Belediye Meclis üyeliğinden de istifa etmektir.

Kepez CHP ilçe Başkanlığı olarak biz Sayın Süleyman Acar'ın AKP'den beklentilerine, iktidarın gücünden yararlanma hesaplarına müdahale edecek ya da söz söyleyecek değiliz. Ama Sayın Acar'ın artık üyesi olmadığı ve üyesiyken her hangi öneri, eleştiri ya da uyarılarının da olmadığı partimize dönük bugün yapmaya çalıştığı eleştirilere müsaade etmeyiz.

Sayın Acar'ın öncelikli olarak geçtiği partiye bakmasını salık veriyor ve partimizle ilgili gelişi güzel konuşmalardan vazgeçmeye, etik davranmaya davet ediyoruz.

Sosyal medya ya da medya aracılığıyla her bulduğu fırsatı CHP'ye ya da ilçe örgütümüze saldırmak gaflet ve dalaletinde bulunanları da gerçekle yüzleşmeye çağırıyoruz.

Ülke bir iç savaşın eşiğinde, bir muktedir kendi diktatörlüğünü inşa ediyor; bunun karşısındaki tek liman tek kale olan CHP'ye ve onun ilçe örgütüne saldırmak yerine gerçekle yüzleşsin diyoruz. Gelin bu haramilerden, hesap sormak için birlikte mücadele edelim”

yukarı çık
0
Paylaşım