Menu
RSS

‘Cumhurbaşkanı’nı Karşılamaya Gitmeyen Belediye Çalışanlarına Tehdit TBMM Gündeminde

  • Yazan 
‘Cumhurbaşkanı’nı Karşılamaya Gitmeyen Belediye Çalışanlarına Tehdit TBMM Gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ocak 2016 günü EXPO 2016 fuar alanını ziyaret etmek için Antalya’ya gelmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların kendisini karşılama törenine zorla getirilmesi ve katılmayanların işten çıkartılacağı iddialarını TBMM’ye taşıdı.

CHP’li Kara, Başbakan’ın yanıtlamasını istediği önergesinde belediye çalışanlarından zorunlu olarak karşılamaya katılmalarının istenip istenmediğini ve katılmayanların resmi izin belgesi yok ise iş akitlerinin feshedileceğine dair iddiaları sordu.

Belediye çalışanlarının kamu hizmeti yürüttüğünün altını çizen Kara, bu şekilde kalabalık bir karşılama töreni düzenlenmesi nedeniyle hizmetlerde yaşanan aksaklıkların da yanıtlanmasını istediği önergesinde, Büyükşehir Belediye personelinin karşılama törenlerinde hazır bulunmasının asli görevler arasında olup olmadığını da sordu.

AKP İktidarlarının ve Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı’na ‘’şirin’’ gözükmek adına kamu hizmetini dahi önemsemediklerini bir kez daha gördüklerini belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, belediye çalışanlarının taraftar gibi kullanılmasının hoş olmadığını, insanların bu şekilde işten çıkarılma tehdidi ile bir şeyler yapmaya zorlanmasının ne insan hakları ile ne de sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığını belirtti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 Dr. Niyazi Nefi KARA

Antalya Milletvekili

Basında yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EXPO 2016 Antalya alanındaki çalışmaları yerinde incelemek için 19 Ocak 2016 tarihinde Antalya’ya gelmiştir, Cumhurbaşkanı için yapılan karşılama törenine Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları da kurumlarından yapılan çağrı ile davet edilmiştir. Ancak karşılama törenine katılmayan personele Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili tarafından neden karşılamaya katılmadıklarına dair yazılı bir açıklamayı ilgili birimlere iletmeleri istenmiştir.

Bu bağlamda;

  1. Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanı’nın şehre gelişi için yaptığı karşılama törenine personelinin katılmasını talep etmiş midir? Talep etmiş ise bunu hangi gerekçelere dayandırmaktadır?
  2.  Antalya Büyükşehir Belediyesi personelinden karşılama törenine katılmayan personel hakkında yazı istenmesinin gerekçesi nedir? İstenen yazıda “varsa resmi izin belgesi, doktor raporu” gibi belgeleri olmayan personelin işten çıkartılacağı iddiası doğru mudur?
  3.  Antalya Büyükşehir Belediyesi personelinin asli görevleri arasında karşılama törenlerinde hazır kıta bulunmak ibaresi görev tanımlamasında yer almakta mıdır?
  4.  Cumhurbaşkanı’nı karşılama töreninde kaç Büyükşehir personeli hazır bulunmuştur?
  5.  Cumhurbaşkanı’nı karşılama törenine giden personelin, törende geçirdiği zaman kaybında kamu hizmetlerinde yaşanan aksamalar nedir? Yaşanan kaybın zaman ve iş gücü olarak miktarı nedir?
yukarı çık
0
Paylaşım