Menu
RSS

Alanya'da Triatlon Heyecanı Başladı

Alanya'da Triatlon Heyecanı Başladı

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 26'ncısı düzenlenen triatlon yarışları 'Yaş Grubu Olimpik Yarışları' ile başladı. Avrupa Triatlon Birliği (ETU) ve Türkiye Triatlon Federasyonu'nun Alanya Belediyesi ve

Alanya Kaymakamlığı'nın desteğiyle düzenlediği Triatlon Avrupa Kupası Finali, Galip Darı Plajı'nda başladı.

Günün ilk yarışı olan Yaş Grubu Olimpik Yarışları'na saat 07.00'da başlangıç işareti verildi. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı başladığı yarışta sporcular, 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşuyla tamamlayacak.

Yarışların bisiklet parkuru koşulduğu sırada dengesini kaybeden yarışmacı Levent Bolat düşerek omzundan yaralandı. Yarıştan çekilmek zorunda kalan sporcuya sağlık ekipleri müdahale etti.  Genç kadınlar kategorisiyle devam edecek yarışmada günün son yarışı ise elit kadınlarda yapılacak.

38 ülkeden 350 sporcunun katıldığı, Türkiye'den ise 13 gençler ve 4 elitler olmak üzere 17 sporcunun yarıştığı organizasyon yarın sprint mesafe yaş grupları, genç erkek ve elit erkek yarışlarıyla sona erecek.

İlçede 2 gün boyunca sürecek olan yarışlarda çocukların yarıştığı ve yüzme- koşu branşlarından oluşan Aquathlon Türkiye Şampiyonası Yarışı da yarın Türkiye'de ilk kez Alanya'da yapılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım