Menu
RSS

Antalya’da 'Amatör Spor Haftası 'Başlıyor

Antalya’da 'Amatör Spor Haftası 'Başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri, 10-16 Ekim günlerinde yapılacak.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 'Amatör Spor Haftası' kapsamında planlanan faaliyetlerle farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Burhanettin Hacıcaferoğlu, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açık oturum, çalıştay gibi etkinliklerle de Türkiye'de topyekun spor bilinci ve kültürü oluşturulması amacıyla, her yıl geleneksel olarak 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri yaptıklarını anlattı.

Halka düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak istediklerini kaydeden Hacıcaferoğlu, bu amaçla açılan il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların, müsabaka tecrübesi kazandığını, sezon öncesi takımların hazırlık performanslarını görmeleri için buna yönelik müsabakalar düzenlendiğini vurguladı.

Hafta kapsamında, masa tenisi, judo, karate, voleybol, hentbol, basketbol, badminton, bisiklet, plaj voleybolu, başta olmak üzere birçok branşta spor faaliyetleri düzenlenecek. Ayrıca engelli bireylere yönelik de çeşitli spor aktiviteleri yer alacak.

yukarı çık
0
Paylaşım