Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Kepezli Ece & Eda Kardeşler Başarıdan Başarıya Koşuyor

  • Yazan 
Kepezli Ece & Eda Kardeşler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Ata sporumuz güreşe merak salan Kepez Belediyespor'lu Ece ve Eda Tekin kardeşler başarıdan başarıya koşuyor. 1 yıl önce güreşe başlayıp Avrupa 3'üncülüğüne kadar yükselen Ece Tekin'in kardeşi Eda Tekin, ablasından 4 ay sonra başladığı güreş sporunda hem genç hem de yıldız kategorilerinde Antalya il birincisi oldu.

Eda Tekin, bu hafta Isparta'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Antalya'yı temsil edecek.

Erkek sporu olarak bilinen ve kadın güreşçilerin nadir görüldüğü ülkemizde Kepez Belediyespor'lu Hatice Ece ve Eda Tekin kardeşler, başarıdan başarıya koşuyor.

1 yıl önce Kepez Belediyespor Kulübü'nde Şerafettin Uysal antrenörlüğünde güreş sporuna başlayan Tekin kardeşler, elde ettikleri başarılarla azim örneği sergiliyorlar. Güreş sporuna başladıktan 1 yıl sonra Türkiye Şampiyonu olup, Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncülüğe kadar yükselip ülkemizi temsil eden Hatice Ece Tekin'in kardeşi Eda Tekin'de ablasının yolundan gidiyor.

19-21 Ocak tarihlerinde düzenlenen Antalya İl Birinciliği müsabakalarında yıldız ve genç kategorilerinde il birincisi olan Eda Tekin, bu hafta sonu Isparta'da düzenlenecek Türkiye Şampiyona'sında Antalya'yı temsil edecek.

Ayrıca 17-18 yaş grubu okullar arası müsabakalarda Kepez Belediyespor'lu 85 kilogramda Mehmet Uysal birinci, 85 kilogramda Süleyman Batu ikinci oldu. Yıldız erkekler Antalya İl birinciliğinde ise Adil Kıvrak 100 kilogramda birinci oldu.

Güreş sporunun büyük fedakarlıklar istediğini belirten antrenör Şerafettin Uysal, " Ece 1,5 yıl, Eda ve Süleyman Batu tam bir yıldır aralıksız antrenman yapıyorlar. Mehmet Uysal'da 12 yıldır bir fiil antrenman yapıyor. Bu demek oluyor ki hedefe ulaşmak için bir şeylerden ödün vermek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Ece bu yılda hedefimiz Eda'yı Türkiye Şampiyonu yapmak. Temennimiz finale kalıp şampiyon olmak."dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım