Menu
RSS

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu’na Naci Kaplan Yeniden Başkan Seçildi

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu’na Naci Kaplan Yeniden Başkan Seçildi

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR)  20.Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin belirlendiği toplantıda Naci Kaplan yeniden başkan seçildi.

Türkiye’de 19 üye firma ile beyaz et sektörünü başarı ile temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Ocak 2024 Çarşamba günü Ankara’da Derneğin Toplantı Salonunda yeterli katılım sayısı ile yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin belirlendiği toplantıda Naci Kaplan ikinci kez başkan seçildi. Derneğin 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçim sonucuna göre; Başkan Yardımcısı Faik Üçer, Sayman üye Cüneyt Özkurt oldu.

Dr. Sait Koca ve Burak ÖZKAN yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.

Türkiye Beyaz Et Sektörü 2023 Yılında 2,4 Milyon Tona Yakın Üretim Yaptı

Genel Kurul Toplantısı açılış konuşmasında dünya ve ülke beyaz et sektörünün değerlendirmesini yapan BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kaplan, “BESD-BİR, yıllık cirosu yaklaşık 5,5 milyar dolar olan, 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ve

dolaylı olarak 3 milyon kişinin geçimine katkı sağlayan Türkiye beyaz et sektörünü 31 yıldır başarıyla temsil etmektedir.  Dünyada en çok tüketilen et ürünü olan beyaz etin, gelecek 10 yılda en fazla üretilen protein kaynaklı gıda olmaya devam edeceği öngörülmektedir. 

Türkiye 2,4 milyon tona yakın üretimi ve 500 bin ton a yakın ihracatı ile beyaz et üretiminde Dünyada 10’uncu, ihracatta ise 7’inci sıradadır.” dedi.

Bilime dayalı üretim bilinciyle “yeşil ve çevreci” ekonomi ilkelerini benimsemek zorundayız

Bilime dayalı üretim yapan ve gelişme potansiyelinin olduğunu söyleyen Başkan Naci KAPLAN, ileriye yönelik gelişmeler göz önüne alındığında yeni dünya düzeninde sektörü bekleyen zorluklar olduğunu dile getirdi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Sürdürülebilir üretimin gerekliliği karşımıza çıktı.

Dünya standartlarında ve gelişen teknolojiyi kullanarak üretim yapan bizlerin; kısa vade gelecek planlarımıza mutlaka çevresel riskleri ve ekolojik kıtlıkları azaltmayı hedefleyen “yeşil ve çevreci” ekonomi ilkelerini benimseyerek hayata geçirmesi lazım.”

90’dan Fazla Ülkeye İhracat Yapıyoruz

Yıllık cirosu yaklaşık 5,5 milyar dolar olduğu, doğrudan ve dolaylı dolaylı çalışanıyla yaklaşık 3 milyon kişinin geçimine katkı sağladığı tahmin edilen Türkiye beyaz et sektörü, bugün 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Derneğin, 31. Yılında sektörü başarıyla temsil etmeye devam edeceğini söyleyen Naci Kaplan tüketimle ilgili olarak; ülkemiz kişi başına beyaz et tüketiminin 20 kg olduğunu, dünya kişi başı tüketim ortalamasından yukarıda olsa da 35-45 kg olan gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için

Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliğinde daha fazla çalışmalar yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım