Menu
RSS

Drama Gücü Andy Warhol Sergisinde Çocuklarla Buluştu

Drama Gücü Andy Warhol Sergisinde Çocuklarla Buluştu

AKS Eğitim ve Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilciliği işbirliğiyle,16 Nisan Cumartesi günü “Kat Kat Sanat Herkes İçin Sanat, Yaratıcı Drama Atölyesi” Antalya Kültür Sanat’ta düzenlendi. Atölyede, çocuklar doğaçlama ve oyunlarla Andy Warhol “Herkes için Pop Sanat” sergisini gezdiler.

Müzede Yaratıcı Drama, müze ziyaretçilerinin yaratıcı drama yöntemini kullanarak rol oynama, doğaçlama ve oyun yoluyla müzeyi yaşayan bir mekân olarak deneyimlemelerini sağlayarak, müze bilincini ve estetik becerileri geliştirmeyi hedefleyen özel bir çalışmadır.

Oyunsu süreçlerle canlandırmalar yapmak biçiminde özetlenebilen Müzede Drama çalışmaları sırasında çocuklar, yaparak yaşayarak etkinliklere katılırlar. Hem eğlenen hem de öğrenen çocuklarda, farklı duyu organları birlikte kullanıldığı için kalıcı öğrenme gerçekleşir.

Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilciliği, bünyesindeki Yaratıcı drama Eğitmenleri ve drama gönüllüleri ile AKS Eğitim tarafından ortaklaşa yapılan çalışma 7-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz olarak, sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulandı.

Andy Warhol'un Çorbaları, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler gibi gibi eserlerinin yanı sıra ünlü isimlerin eserleri Antalya Kültür Sanat’ın 3 sergi salonunda eş zamanlı olarak sergilenirken, her katta farklı yaş grupları ile eş zamanlı Yaratıcı Drama Atölyeleri gerçekleştirildi.

Her katta bulunan eserleri farklı etkinliklerle dönüşümlü olarak gezen çocuklar, atölye sonunda, kendi ürettikleri eserlerini birbirlerine sergileme olanağı buldular.

“Herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak” sözüyle 20. Yüzyıla damgasını vuran Andy Warhol Sergisine, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfından (LÖSEV) öğrencilerimiz de katıldı. Lösemili çocuklarımız, etkinliğin değişik bir çalışma olduğunu ve katılmaktan büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.

Lösev Antalya Şube Koordinatörü Songül GÜNCÜ, Lösemili çocuklarımızın sağlıklarına kavuşmak için zorlu bir süreçten geçtiklerini ve bu sürecin sonunda normal hayata uyum sağlamakta zorluklarla karşılaşabildiklerini ifade etti. Çocuklarımızın bu uyum sürecinde Yaratıcı Drama gibi bir yöntemden yararlanmalarının onların bu uyum sürecinde çok etkili olacağını düşündüğünü söyledi.

Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilcisi Algül KALAY, yaratıcı drama yönteminin müze çalışmalarında olduğu kadar çocukların iletişi, etkilerim ve sosyalleşmelerinde önemli bir yöntem olduğunu ifade ederek, ilerleyen zamanlarda LÖSEV ve Çağdaş Drama Derneği Antalya Temsilciliğinin birlikte lösemili çocuklarımızla yaratıcı drama atölyeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım