Menu
RSS

İnsanın Kanını Donduran Kare: Halepli Çocukların Dramı!

İnsanın Kanını Donduran Kare: Halepli Çocukların Dramı!

Suriye'de yaşanan iç savaşın en dramatik görüntülerinden biri... Muhalifler, rejim güçlerinin Halep'e yönelik ablukasını kırdığını iddia ederken, 5 yaşındaki Omran Dakneş'in bu fotoğrafı, dünyayı derinden sarstı.

Suriye'nin Halep kentinde her gün onlarca masum insan hava saldırılarında ve çatışmalarda hayatını kaybederken, bölgeden insanlığı utandıran kareler gelmeye devam ediyor. Saldırıların ardından enkazdan çıkarılan 5 yaşındaki Omran'ın görüntüsü tüm dünyayı sarsan karelerden biri oldu

Suriye'nin Halep kentinde Esad rejimi ve Rus savaş uçaklarının bombaladığı muhalifler ile şiddetli çatışmalar sürerken, bölgeden sarsıcı fotoğraflar gelmeye devam ediyor.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; minik Omran’ın fotoğrafı sosyal medyada yaygın biçimde paylaşıldı. Fotoğraf, hükümet güçleri ya da Rus uçaklarının Halep’te muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde bulunan Katerji semtine yönelik saldırılarının ardından çekildi.

Ambulans içinde oturan, üstü tamamen tozla ve kanla kaplanmış çocuğun, 5 yaşındaki Omran olduğu bildirildi.

İnsanlığı utandıran bu kare sosyal medyada çok sayıda paylaşılırken, Omran'ın kafasından yaralar aldığı ancak beyninde hasar olmadığı aktarıldı.

Medya aktivistleri tarafından kaydedilen videoda, üzeri tozla kaplı halde olan Omran, bir evin enkazından çıkarılıyor ve ambulansın koltuğuna oturtuluyor. Akabinde kurtarma görevlileri, olay yerine dönmek için yanından ayrılıyor. Omran ambulansın koltuğunda tek başına kalıyor, boş gözlerle etrafa bakıyor ve sonra kan revan içindeki başını siliyor.

Haberde, Omran’ın şehirdeki M10 hastanesine kaldırıldığı ve tedavi edildikten sonra taburcu edildiği belirtildi. Omran’ın doktorlar tarafından görüldükten sonra bir fotoğrafı daha yayınlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım