Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Akdeniz Üniversitesinde Türk Dünyası Sempozyumu

Akdeniz Üniversitesinde Türk Dünyası Sempozyumu

Akdeniz Üniversitesi Avrasya Araştırmaları Topluluğu, 25 Mart 2016 tarihinde saat 15:30'da Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonu'nda, Sovyet yönetimindeki Türk Devletlerinin bağımsızlıklarının 25. Yıldönümü ve 2016 Hoca Ahmed Yesevî yılı münasebetiyle Türk Dünyası Sempozyumu'nu gerçekleştirdi.

Topluluk yöneticilerinin akademik bildiriler sunduğu programa çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Türk Dünyası Birlik Platformu Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrasya Araştırmaları Topluluğu Başkanı Mustafa Koçyegit şunları söyledi:

2016 UNESCO tarafından Yesevi Yılı ilan edildi ve bu kültür mirasımız açısından sevindirici bir gelişme. Türk gençliği olarak bu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz bu akademik çalışmalara tarihî ve kültürel mirasımızdan aldığımız güçle, hız kesmeden devam edeceğiz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm topluluk yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sayın Turan Şener'in oturum başkanlığını yaptığı ilk oturumda Mustafa Koçyegit, Mustafa Çokay'ın Hayatı ve Fikirleri başlıklı bildirisini; Gülsüm Bostan, Geçmişten Günümüze Kıbrıs / Yunanistan'ın Kıbrıs'taki Faaliyetleri konu başlıklı bildirisini sundu.

Bildirilerin sunumundan sonra Sayın Turan Şener konuşmacılara belgelerini takdim ederken, Antalya İl Başkanı Sayın Alperen Tuğrul Küreşoğlu da Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Turan Şener'e plaketini takdim etti.

İki oturum şeklinde düzenlenen sempozyumun ikinci oturumunun oturum başkanlığını yapan Dr. Ayça Büyükyılmaz da, Sultan Galivey başlıklı bildirisini sunan Enes Parlayan'a, Dava Adamı Elçibey başlıklı bildirisini sunan Burcu Bostancı'ya ve Basmacı Hareketi başlıklı bildirisini sunan Fethi Öksüz'e belgelerini takdim etti.

Avrasya Araştırmaları Topluluğu Başkanı Mustafa Koçyegit'in Dr. Ayça Büyükyılmaz'a plaketini takdim etmesiyle son bulan etkinliğe yoğun katılım olduğu gözlendi.

Akademisyenler ve öğrenciler salondan ayrılırken oldukça verimli geçen sempozyumu düzenleyen Avrasya Araştırmaları Topluluğu'na teşekkürlerini ilettiler.

Sempozyumun sonunda Akün TV, TDBP Genel Sekreter Yardımcısı ve Topluluk Başkanı Mustafa Koçyegit ile bir röportaj gerçekleştirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım