Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP Konyaaltı Aday Adayı Esen: Halka Umut, İktidara Korku Olacağız

Antalya CHP Konyaaltı Aday Adayı Esen: Halka Umut, İktidara Korku Olacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Eski İl Başkanı Semih Esen Konyaaltı Belediye Başkan Aday adaylığına partililerin yoğun katılımıyla birlikte İlçe Başkanlığına başvurusunu gerçekleştirdi. Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı Semih Esen,

CHP olarak her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, “Halka umut, iktidara korku olacağız” dedi.

31 Mart 2019’ da yapılacak olan yerel seçim yaklaştıkça belediye başkan aday adaylığı süreci de hız kazandı. CHP Konyaaltı Belediyesi aday adaylığını açıklayan CHP Antalya Eski İl Başkanı Semih Esen,

iktidar olmanın anahtarının yerel seçimlerde zafer kazanmaktan geçtiğine dikkat çekti.  Esen, “Bir sonra ki seçimde belki de Konyaaltı Belediye Başkanlığı diye bir makam kalmayacaktır.

Bunun bilincinde, seçimlerin sonucu vesilesiyle halka umut olmalıyız. Halka umut iktidara da korku olmalıyız. Bu nedenle bu seçimlerde adaylık sürecinin doğru atlatılması lazım.

Bunun asla parti içi bir yarış şekline dönüştürmemeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Kim Aday Olursa Beraber Çalışacağım”

Belediye başkan adayı kim olursa olsun yanında olacağını ve beraber çalışacağını söyleyen Esen, “Ben şahsım adına söz veriyorum, kim aday gösterilirse kendim aday olmuşçasına onunla beraber çalışacağım.

Aday gösterilirsem de tüm arkadaşlarımı kucaklayacağım onlarla beraber bir ekip oluşturacağız ve Konyaaltı Belediyesinde, iktidarın anahtarı olan yerel yönetimi beraber yapacağız.

Bizlerin aday olarak görevlerimizden biri de örgütlerimizi motive etmektir. Ancak aynı zamanda gerçeği görmek gibi görevimiz var. Çok mutlu günlerde maalesef çok mutlu bir yerel seçim adaylık süreci yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yılmaz Büyükerşen’ler Yaratmalıyız”

Konyaaltı Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu yapan Esen basına açıklamalarda bulunarak, “Açıkçası bu yerel seçim bizim bu karanlık tünelde ki son tutunacağımız dal. Nasıl olacak bu?

Bence şöyle olacak; hep Yılmaz Büyükerşen örneğini veriyorum her yerde, eğer partimiz tüm il ve ilçelerimizde birer Yılmaz Büyükerşen yaratırsa, bu seçim döneminde işte o zaman bize uzak olan ve mesafeli olan insanlar

‘Cumhuriyet Halk Partililerde bir hareketlenme, bir kıpırdanma, bir kadrolaşma var. Yeni birileri geliyor galiba bir şeyler olacak’ diye bize yönelecekler. Siyaset matematiksel bir iştir ne kadar oy alırsanız o derece iktidara yaklaşırsınız.

En heyecanlı cümleyi kuran değil, en fazla oyu alan iktidar oluyor. Bende böyle bir dönemde gerek kendi karakter özelliklerim gerek Konyaaltı’nda ki yapısı, gerekse de örgütten aldığım güçle bu işi iyi yapabileceğimize yürekten inanıyorum.

Dürüstçe, şeffaf ve partiyle iyi ilişkiler içerisinde yapabileceğimize inandığımız için bugün burada bayrağı devir almak ve olduğu yerden daha ileriye götürmek için var gücümüzle çalışmak için aday olmaya geldik.

Aday belirleme sürecinde partinin, doğruları yaparak aday adaylarının listede olsa da olmasa da doğruyu yaparak bir arada beraberce yürüttüğü hiçbir seçimi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya’da kaybetmedi.

Bu seçimin de öyle olmasını diliyorum. Büyükşehir adayımız her kim olursa olsun, hiç kimsenin motivasyonunda en ufacık bir kayıp olmamalı.

Konyaaltı adayı her kim olursa olsun hiç kimsenin mücadele gücünde hiçbir kayıp olmamalı. Bunlar beylik laflardır, bunlar her yerde söylenen laflardır, ama bu sefer gerçekten anlamını idrak ederek gereğini yapmamız lazım” diye kaydetti.

“Meclis Üyesi Listem Olmayacak”

Belediye meclis üyesi listesinin olmayacağına vurgu yapan Esen, “Benim asla belediye meclis üyelikleri konusunda bir listem olmayacak. Belediye başkanına tanınan dört kişilik kontenjan haricinde fermuar yöntemi veya adı ne olursa olsun

başka yöntemlerle listeye kendim kimseyi yazmayacağım. Buradan taahhüt ediyorum ve söz veriyorum. Bunu şunun için söylüyorum; kim yazılırsa yazılsın, bugün aday adayı arkadaşlarıma bakıyorum

mevcut meclis üyesi arkadaşlarımın aday olduğunu görüyorum. Yeni yeni arkadaşlarımızın aday olduğunu görüyorum. Bunlara tek tek baktığım zaman ben hepsiyle son derece dostça,

arkadaşça bir uyum içerisinde ve büyük mutlulukla çalışabilirim. Onların da benimle çalışabileceğini düşünüyorum. O konuda meclis üyesi arkadaşlarım aday arkadaşlarım ve ilçe örgütümüzün takdiri benim başımın üstündedir.

Söyleyecek çok fazla şey var. Ben bu sevinçleri, mutlulukları, parti içini,  halkın fakir kesimlerine, yoksul kesimlerine, yetimlerine ve açlarına umut olan şekilde yaşanmasını diliyorum.

Sadece bizim değil tüm Türkiye’nin yaşadığı umut olmak adına dürüst, namuslu, ilkeli, partisinin ahlakını ve ilkelerini savunan belediye başkanlarının seçildiği bir süreç olmasını diliyorum” sözlerini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım