Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Çanakkale Konferansı Duygulandırdı

Antalya’da Çanakkale Konferansı Duygulandırdı

Çanakkale Zaferi haftası dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrenci Topluluğu ve Danışmanı Derya Öge Set rehberliğinde “Çanakkale’de çekilen sıkıntılar ve Çanakkale Beklemeleri” konulu bir konferans düzenlendi.

Çanakkale’de Alan Kılavuzu olarak görev yapan ve aynı zamanda Çanakkale Savaşları araştırmacı yazarı olan Ali Öztaş’ın katıldığı konferansa, Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, İlçe Tarım Müdürü Dilek Boğatimur, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Latif Mercan, çok sayıda protokol üyesi, halktan ve üniversite öğrencilerinden yoğun katılım gerçekleşti.

Çanakkale Zaferinin birlik olmanın, Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Boşnak demeden vatan uğruna savaşmanın eseri olduğunu hatırlatan Ali Öztaş, zamanla Çanakkale’de yaşanan sıkıntıların ve beklemelerin unutulduğuna, ancak şimdilerde tekrar bunun hatırlanmaya başlandığını vurguladı.

Öztaş, “Japonlar ilköğretim döneminden itibaren öğrencilerini hızlı trenle atom bombası atılan bölgeye taşıyorlar, çalışırsanız sesten hızlı tren yaparsınız, çalışmazsanız böyle yok olursunuz diyorlar. Güney Koreliler ise geldikleri teknoloji seviyesi için teşekkür olarak Türk şehitliklerine öğrencilerini götürüyorlar.

Biz de önceden Çanakkale ile ilgili kompozisyon yazılması istendiğinde Truva yazılırken, artık günümüzde verilen önem neticesinde Çanakkale savaşlarından bahsediliyor” dedi.

Türkiye’de ilk defa yayınlanan resimlerin ve anekdotların yer aldığı, izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı ve çok etkilendikleri görülen konferans sonrasında Öztaş herkesin mutlaka Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Konferans sonrasında Öztaş’a MYO Müdürü Demir tarafından üniversite amblemi taşıyan plaket takdim edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım