Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Çeçen Kardeşleri Feci Kaza Ayırdı!

Antalya’da Çeçen Kardeşleri Feci Kaza Ayırdı!

Antalya’da yaşayan Çeçenistan savaş gazisinin üç çocuğuna önceki gün akşam Konyaaltı sahilinde denize girmek ve sahilde gezinti için Akdeniz Bulvarı'ndan karşıya geçerken bir otomobil çarptı. Kardeşlerden 8 yaşındaki Safiye Baisagurova hayatını kaybederken,

9 yaşındaki Ahmet ve 4 yaşındaki Aida yaralandı. Çeçenistan'ın Rus savaşından sonra bir bacağından yaralanan ve ailesiyle yaklaşık 3 yıl önce Antalya'ya taşınan Hamza Baisagurov'un, üç çocuğundan biri trafik kazasında hayatını kaybetti.

7 Ağustos Pazartesi günü akşam saat 18.00 sıralarında Hurma Mahallesi'ndeki evlerinden amcaları Yusuf Baisagurov ile birlikte Aida, Safiye ve Ahmet Baisagurov, Konyaaltı Sahili'nde denize girmek ve sahilde gezinti için evlerinden çıktı.

KARDEŞLERE OTOMOBİL ÇARPTI

Halk otobüsüyle Akdeniz Bulvarı üzerindeki Crowne Plaza Hotel yakınlarına gelen üç çocuk ve amcaları, ana caddeden karşıdaki sahile geçmek istedi.

Özellikle yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği ünlü sahilin hemen yanında bulunan ve birçok kazanın da yaşandığı Akdeniz Bulvarı'nda Çeçen kardeşlere Kemer istikametinden gelen ve plakası öğrenilemeyen bir otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle üç kardeş yola savrulurken Safiye ağır olmak üzere, AHmet ve Aida yaralandı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Kaza sonrasında araç sürücüsü ve olay yerindeki vatandaşların yardımıyla çağrılan ambulansla ağır yaralı Safiye Baisagurova Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, kardeşleri de Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

Ağır yaralı Safiye tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hastanede hayatını kaybetti. Kardeşlerden Ahmet Baisagurov başından ve dizlerinden aldığı yaralardan tedavi edildikten bir gün sonra taburcu edildi.

En küçük kardeş Aida ise başından hafif yara aldığı için tedavisinin ardından aynı gün taburcu edildi.

ANTALYA'DA DEFNEDİLDİ

İşsiz oldukları için ciddi maddi zorluklar yaşadığı öğrenilen aile, trafik kazasında hayatını kaybeden kızları Safiye'yi Antalya'da Kurşunlu Mezarlığı'na defnetti. Maddi zorluk yaşayan Çeçenistan savaş gazisi Hamza Baisagurov ve ailesi için Antalya Yardımlaşma Platformu tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Baisagurov ailesinin 6- 7 aydır ev kiralarını dahi ödeyemediklerini belirten platform sözcüsü Halil Mert, Çeçen ailenin ev kirasının ödenmesi ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi için başlattıkları kampanyaya destek istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım