Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Çocuklar, Mutluluğun Resmini Çizecekler

Antalya’da Çocuklar, Mutluluğun Resmini Çizecekler

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, Çocuk ve Gençleri Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 'Mutluluğun Resmini Çiziyoruz' proje protokolu imzalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen protokol imza törenine, Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Ali Erdem ile şube müdürleri katıldı.

Törende söz alan Vali Karaloğlu, mutluluğun resmini çizmenin çok önemli bir olay olduğunu belirterek, bunun için şefkatli bir ele, vicdanlı bir gönülle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kurumların birleşerek ortaya güzel bir proje çıkardığını söyleyen Karaloğlu, "Burada vicdanlı bir gönül, şefkatli bir el var ve buradan mutluluğun resmi çıkar. Kültür ve medeniyet olarak bizim peygamberimiz 1400 yıl önce mutluluğun resmini çizmiş ve insanlığın duvarına asmıştır.

Mutluluğun resmini bulmak için çok da zorlamaya gerek yok. Bunun için insanlar kendi köklerine, medeniyetine baktığı takdirde mutluluğun resmini rahatlıkla görebilir" dedi.

Kurumların koruma altına alınan çocuklar için ellerinden geleni yaptığını ifade eden Karaloğlu, "Kurumlarımız koruma altına alınmış çocuklarımız için hayata adaptasyonları konusunda güzel bir proje uygulamış. İnşallah proje sonunda güzel şeyler olur. Birçok gencimiz, çocuğumuz koruma altından çıkıp yaşama başlamadan önce bu proje sayesinde adaptasyon sürecini tamamlamış olur" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Uzunkaya da 'Mutluluğun resmi çiziyoruz' projesinde, Antalya'da bir yıl boyunca 300 civarında çocuğu hedef alacak şekilde, çocukların topluma kazandırılması, birtakım kötü alışkanlıklardan, suç alanlarından, suçtan etkilenecekleri odaklardan korunmasını sağlamak ve meslek sahibi olmaları için böyle bir projeye destek verdiklerini anlattı.

Çocukları topluma ve toplumun değerlerine yakın olması, sosyal-kültürel faaliyetlerin içerisinde birtakım etkinliklerle kaynaştırılması ve tanışmaları sağlamak için projeler ortaya koyduklarını anlatan Uzunkaya, "İnsana yapılan yatırım en önemli yatırım.

Buna maliyet, değer biçilemez, ölçülemez, ifade edilemez. Yine diyoruz ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, onları her türlü olumsuz alanın dışında tutmak noktasında verebileceğimiz en küçük bir gayretin onlar üzerinde toplumun geleceğini inşa etme noktasında son derece anlamlı, değerli sonuçlar kazandırdığını biliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve İŞKUR İl Müdürü Mehmet Ali Erdem, proje protokoluna imza attı.

yukarı çık
0
Paylaşım