Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'da İklimlendirme Sempozyumu

Antalya'da İklimlendirme Sempozyumu

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin düzenlediği İklim 2017 Antalya İklimlendirme Sempozyumu başladı. 'İklimlendirme ile 5'inci Mevsim' temasıyla düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan MMO Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu,

enerji kaynaklarının her gün daha da artan bir hızla tükendiğine dikkati çekerek, uzak olmayan bir gelecekte hazırda olan enerji kaynaklarında ciddi bir darboğaz oluşacağı ve enerji maliyetlerinin artacağını vurguladı.

Hamamcıoğlu, bu olumsuz durum için iklimlendirme uzmanlarının konforu sağlayacak daha temiz, verimli ve ekonomik '5. Mevsimi' yaratabileceklerini belirtti.

'Sürecin Her Noktasında Makine Mühendisleri Var'

İklimlendirme cihaz ve sistemlerinin, endüstride, binalarda, otomobillerde, tarımda, sağlık sektörü ve daha birçok alanda yaygın kullanıldığını kaydeden Hamamcıoğlu, şöyle konuştu:

"Ürün tasarımından imalata, satış hizmetleri, kullanım alanlarına ilişkin projelendirme hizmetleri, cihaz ve sistemlerin montaj, işletmeye alma, test, kontrol, kabul, işletme ve bakım aşamalarına kadar sürecin her noktasında

makine mühendisleri görev yapmaktadır. Dolayısıyla sektörün geliştirilmesi ve korunması bizler için özel bir önem taşımaktadır."

Akademisyenden Eleştiri

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hikmet Rende ise üniversitelerin başaramadığı başarıyı MMO'nun gerçekleştirdiğini söyledi.

Ancak sempozyumda uygulamacıları göremediğini belirten Prof. Dr. Rende, ara tabakanın da sempozyumda yer alması gerektiğini kaydetti.

Sempozyumda sadece akademisyenlerin yer almasını doğru bulmadığını belirten Prof. Dr. Rende, bundan sonraki sempozyumlarda ara tabakanın burada olmasını istedi.

Sempozyum, farklı oturumlarla iki gün sürecek.

yukarı çık
0
Paylaşım