Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Organik Üretilen, Her Derde Deva Yazır Üzümü Hasadı Başladı!

Antalya’da Organik Üretilen, Her Derde Deva Yazır Üzümü Hasadı Başladı!

Finike Yazır Mahallesinde susuz ve organik üretilen Yazır üzümü hasat edilmeye başlandı. Yazır'da yaklaşık 500 dönüm alanda susuz yetiştirilen Yazır üzümü, yörede kurulan pazar ve yol kenarlarında satışa sunuldu. Küçük bir alanda yetiştirildiği için ticari değeri olmayan organik Yazır üzümü,

her derde deva olarak biliniyor. Antalya ve çevresinde rağbet gören ürünün susuz yetiştiğini belirten üretici Turgut Şahin, “Halk arasında kanı sulandırarak kalp-damar sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğu bilinmektedir" dedi.

Yazır üzümünün gribal enfeksiyonlardan korunmak amacıyla da talep gördüğünü belirten Şahin, üretim sırasında hiçbir zirai ilaç kullanılmadığını söyledi.

Şahin, “Organik olması dolayısıyla vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Köyde yaşayan birçok kişi üzüm yetiştiriciliği yapıyor. Yetiştirdikleri ürünleri kendileri pazara çıkararak satıyor. Hem fiyatı uygun olduğu için rağbet görüyor" dedi.

1942 yılında köye gelen bir vatandaşın fidan dikerek üzüm üreticiliğine başladığını anlatan Şahin, o günden sonra üretimin Yazır'da yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Yazır üzümünün yağmur suyu dışında sulanmaya ihtiyaç duyulmadan yetiştiğini belirten Şahin, "Susuz yetişen ender meyvelerden. Üreticinin sulama sorunu yok. Yağmur suyu yetiyor. Ürün rekoltesi yaklaşık 100-150 ton" diye konuştu.

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Yazır üzümünün yaklaşık 250 çiftçi tarafından 500 dönüm alanda üretildiğini kaydetti.

Yazır üzümünün 75 yıla yakın bir üretim geçmişi olduğunu anlatan Sarıçobanoğlu, Finike ve civar ilçelerde üreticiler tarafından pazara sunulduğunu ve tüketicilerden büyük rağbet gördüğünü kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım