Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Sebze Fiyatlarındaki Artış

Antalya’da Sebze Fiyatlarındaki Artış

Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, domatesteki fiyat artışına değinerek, geçiş dönemlerinde ve talep artışına bağlı olarak sebze fiyatlarının yükseldiğini söyledi. MZO Başkanı Rasim Metin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Başkan Metin, tarım sektörünün hem Türkiye hem de bölge için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde alın teri olan vefakar çiftçilerin üretimlerinin ve verimliliğinin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması ve aranacak olması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında büyük rol ve yol almamızı sağlayacağı şüphesizdir" dedi.

Üreticilerin en büyük sorununun mazot ve gübre fiyatları olduğunu belirten Metin, 2018 yılından itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçiye mazot desteği vereceğini ifade etti.

Son dönemlerde sebzede özellikle de domateste fiyat artışlarının ülke gündeminde yer aldığını hatırlatan Metin, geçiş dönemlerinde sebze ve meyvede fiyat artışlarının normal olduğunu anlattı.

Üreticiden alınan ürünlerin halden çıkışının ardından özellikle gelir seviyesi yüksek olan yerlerde bulunan pazar ve marketlerdeki fiyatlarına yüzde yüzden fazla kar marjı konulduğunu anlatan Rasim Metin, üretimde planlama yapılmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiftçimiz; bu yıl en çok hangi ürün para ediyorsa, bir dahaki yıl çiftçilerimizin çoğu o ürünü ekiyor. Bu kavun- karpuz için de geçerli. Halde domates 5 liraysa sosyete pazarlarında ve marketlerde 8 lira.

Ama üreticiden çıkan fiyatlara bakın. Bu iş böyle, sebzenin az olduğu dönemlerde fiyatlar yükseliyor. Çiftçi domates para etmeyince ekmiyor, az olunca da fiyat yüksek oluyor."

yukarı çık
0
Paylaşım