Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Spor Salonuna Atatürk Adı Verildi

Antalya’da Spor Salonuna Atatürk Adı Verildi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 88’inci yıl dönümünde Çağlayan Spor Salonu’nun adının ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ olarak değiştirilmesi için düzenlenen törende “Her yerden Atatürk‘ün adını silseniz de biz yazmaya devam ederiz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 6 Mart Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 88’inci yıl dönümünde Çağlayan Mahallesi’nde bulunan spor salonunun adını ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ olarak değiştirdi.

Salona, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ismi törenle takıldı. Törende Başkan Uysal’la birlikte CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, belediye başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı.  Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk insanların ruhunda, beyninde, kimliğinde vazgeçilmez ve sarsılmaz yere sahip. Bu coğrafya Gazi Mustafa Atatürk aydınlanması, onun çizdiği yol olmadığı zaman istikamet olarak aydınlığa değil karanlığa doğru gider.

Medeniyete doğru değil barbar eğilimlere, demokrasiye değil otoriter rejimlere doğru gider. Atatürk’ün çizdiği perspektif, insanlarımız, çocuklarımız için ekmek gibi, su gibi varoluşun bir parçası olarak devam edecektir.”

Çağlayan Spor Salonu’nun adının Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilmesinin sembolik bir anlama sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, “Ne kadar, her yerden Atatürk‘ün adını silseniz de biz yazmaya devam ederiz.

Yazamadığımız zaman ruhumuzdaki, gönlümüzdeki yazıyı silemezsiniz. Bu sonsuza kadar devam edecektir” dedi. Bunun aynı zamanda Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın bitmeyen mücadelesi olduğunu söyleyen Başkan Uysal,

“Aydınlığa, medeniyete, eşit yurttaşlığa, özgürlüğe, her türlü uygarlık kıstasında en ileriye varmaya doğru yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü engelleyemezsiniz” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıl dönümünde alınan kararla bu küçük törenini yapılmasına imkan tanıyan meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Uysal, “Atamız, Antalya’ya iki kere geldi.

Ama Antalya’mızdan, Misakı Milli sınırında coğrafyadan Atatürk hiç gitmedi ve gitmeyecektir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım