Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'daki Endüstri Mühendisleri Dernekleşti

Antalya'daki Endüstri Mühendisleri Dernekleşti

Antalya'daki endüstri mühendisleri, dernek çatısı altında buluştu. Endüstri Mühendisliği Derneği, Ufuk Peker başkanlığında, farklı sektör ve uzmanlıkların karmasından oluşan yönetim kurulu ile çalışmalarına başladı. Ufuk Peker, ekonomik, politik ve sosyolojik

dinamiklerin işletme rekabetini olumsuz etkilediği günümüzde endüstri ve işletme mühendisi istihdamının gerekliliği üzerinde durdu.

Peker, endüstri mühendislerinin israf yönetimi, verimlilik, stratejik planlama, sistem tasarımı, süreç geliştirme ve iyileştirme gibi konularda fikirler üretmenin ötesinde, büyük veri, nesnelerin interneti, inovasyonun yaygınlaşması gibi

rekabette fark yaracak alanlarda çalışmalar yaparak araştırmalar yürüttüğünü kaydetti. Peker, "Bunları sonuca ulaştırmak için sinerji masaları oluşturan Endüstri Mühendisliği Derneği, odak stratejisini, işbirliği stratejileri üzerine yapılandırmıştır.

Halihazırda ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve STK'larla işbirliği projelerine hazırlanmaktadır. Sinerji masaları multi disipliner yaklaşımla çoklu bakışı, farklılığın gücünü ve bilincini ilke edinerek çalışmaktadır.

Bunun ilk örneği ise Duygu Alkış'ın yönetimindeki 'Toplumsal Farkındalık Masası'nın çalıştığı 'Çocuk İstismarı' konusudur. Masa, dernek üyelerimizle birlikte aralarında sosyal antropolog, sanat tarihçisi, hukukçu, müzisyen,

senarist gibi farklı birçok disiplinden katkı sağlayabilecek kişilerle ve uzmanlarla toplumsal fayda sağlamak adına çalışmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinde yer alan ihracat ve kişi başı gelir seviyesinin artırılabilmesi için, tüm kurum ve kuruluşların bütün sektörleri kapsayacak şekilde her işletmenin endüstri mühendisi istihdamının çok önemli olduğunu aktaran Ufuk Peker,

"Çünkü endüstri mühendisliği, hem rekabet edilebilir işletme modeli yaratabilecek hem de kamunun kaynaklarını daha verimli kullanmayı sağlayabilecek bir disiplindir.

Bu anlamda derneğimizin çalışmalarının tüm Türkiye'ye yayılması, bu konuya gönül veren tüm endüstri, işletme ve sistem mühendislerinin bir araya gelmesi çok önemlidir.

Bu nedenle mesleğimizi geliştirmek ve toplumsal sorunlara sistemsel çözümler üretmek için ülkedeki tüm endüstri, işletme ve sistem mühendislerini derneğimizin çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım