Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya DSİ Heyeti Kaş’ta Toplandı

Antalya DSİ Heyeti Kaş’ta Toplandı

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür’ün ev sahipliğinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen,

DSİ 13. Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman, Şube Müdürleri,DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Kamulaştırma Şube Müdürü Abdulkadir Karakuş, Yeniden Yerleştirme ve İzleme Şube Müdürü Mehmet Baluken,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Devlet Eliyle İskan Şube Müdürü Mehmet Ali Nakipoğlu ve beraberlerinde ki heyet, Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı inşaatı kapsamında baraj rezervuar alanında kalan Kaş Kemer Mahallesinin

başka bir alana taşınması hususunda Kemer Köyü mahalle muhtarı Ramazan Çatılı ve vatandaşların ile bir araya gelerek istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptılar.

Toplantıya daha sonra Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş’ta katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür yaparken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen’de birer konuşma yaparak teknik detaylar hakkında vatandaşlara bilgi aktardılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Devlet Eliyle İskan Şube Müdürü Mehmet Ali Nakipoğlu’nun yaptığı sunumun ardından Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş’ta birer konuşma yaptılar.

Vatandaşlardan gelen sorularında cevaplandırıldığı toplantının kapanış konuşmasını da DSİ Bölge Müdürü Özgür yaptı.

Toplantının ardından Bölge Müdürü Özgür ve beraberinde ki heyet toplam 35 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı Aks yerinde incelemede bulundular.

Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberinde ki heyet Kaş ilçesinde son olarak Kasaba Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı hakkında değerlendirme ve istişarede bulundular.

Kaş ilçesinde yapılan istişare ve bilgilendirme toplantılarının ardından bir açıklama yapan DSİ Bölge Müdürü Özgür:

“ Bugün DSİ Genel Müdürlüğümüz Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanımız Sayın Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından YİGM İskan Dairesi Başkanı Sayın Altan Özmen, Kaş Kaymakamımız Sayın Bilgehan Bayar,

Kaş Belediye Başkanımız Sayın Halil Kocaer ve heyetimizle birlikte Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı inşaatı rezervuar alanında kalan Kemer Mahallesinin yeni bir yerleşim yerine taşınması hususunda mahalle muhtarı ve vatandaşlar ile istişare yaparak, kendilerine teknik konularda bilgilendirme yaptık.

Kemer Mahallesinde yerleşim yerlerinin % 90’ı, cami, okul ve benzeri ortak kullanım alanları Kıbrıs Barajı rezervuar alanında kalmaktadır.

Yaptığımız toplantıda Kemer Mahallesinin başka bir alana taşınması hususunu görüştük. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Çok verimli bir toplantı oldu.

Toplantının ardından heyet olarak Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı Aks yerinde incelemede bulunduk ve Kasaba Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelerek toplam 35 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı hakkında değerlendirme ve istişarede bulunduk.

Kaş-Kasaba Projesi‘nin amacı verimli bölgede bulunan Kasaba ovasına ait tarım alanlarına sulama suyu temini sağlamaktır.

Proje kapsamında Kasaba, Dirgenler, Uğrar, Karadağ, Ahatlı, Çeşme, Belkonak köylerine ait toplam 35 170 dekar tarım arazi sulanabilecektir.

İnşallah bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2 288,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 80 468 960 TL katkı ve 4 220 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

KAŞ KASABA KIBRIS BARAJININ

Baraj Tipi: Kil Çekirdekli Kum Çakıl Dolgu

Yüksekliği (talvegden)     : 62,20 m     

Kret kotu                       : 317,2 m    

Kret Uzunluğu                : 340 m        

Göl hacmi                     : 34,43 hm³

Gövde Dolgu hacmi       : 2,7 hm³

Sulama sahası              : 3 5 170 dekar

KIBRIS BARAJI

Antalya Kaş-Kasaba Projesi Kıbrıs Barajı, Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje yeri Kaş ilçesine 15 km mesafededir.

yukarı çık
0
Paylaşım