Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Eğitim İş, Eğitimde Yarı Yılı Değerlendirdi

Antalya Eğitim İş, Eğitimde Yarı Yılı Değerlendirdi

2017/2018 Eğitim Öğretim yılını birinci dönemi yaklaşık 18 milyon öğrenci karnesini alarak tamamlayacaktır. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, yaptığı yazılı açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dönemde yapılan bazı değişiklikler ve

uygulamalarla bu eğitim-öğretim yılında da milyonlarca öğrenci, veli ve binlerce öğretmen mağdur edilmiş; edilmeye de devam etmektedir” dedi.

Parası olanın eğitim alacağı bir eğitim sistemi yaşandığını söyleyen Iltar, açıklamasında şunlara değindi:

“Antalya Konyaaltı’nda bir özel okulun dönemin sonuna doğru eğitim öğretim sürerken kapanması ve burada mağdur olan öğrenci, öğretmen ve aileler buna bir örnektir.

Milli Eğitim Bakanımız açıklamasında “Karne notlarının öğrencilerin başarısını değil ne verildi ise onun yansımasıdır.” diyerek öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalıştığı görülmektedir. Öğretmen performans sistemi ile veli ve öğrenciler nezdinde öğretmenlerin itibarını düşürmeye çalışmaktadır.

Psikolojik danışmanlık servislerinin yani rehber öğretmenlerin özellikle okul içi sınav, nöbet, boş ders doldurma ve belleticilik görevleri Psikolojik Danışma Hizmetleri ile bağdaşır görevler değildir.

Son yıllarda sıkça gündeme gelen, istismar, şiddet… gibi konularda bilimsel çalışmalarla bu olayları ortaya çıkaran PDR’cilerin görev yapmaları engellenmeye çalışılmaktadır.

 Bu yıl sene başında liselere ve üniversitelere giriş sınavlarını değiştirerek “Sınav kaldırılacak, çocuklarımız yarış atı olmaktan kurtarılacak, çocuklarımız dershanelere mahkum edilmeyecek” gibi söylemlerin aksine daha çok sınav ve daha çok eşitsizlikle karşı karşıya kalacağımız bir kez daha kanıtlanmıştır.

Öğrencilerin dört yıl boyunca emeğini heba edecek bir uygulama söz konusudur. Bu uygulama büyük mağduriyetler yaratacaktır.

Sınav sistemlerinde ve müfredattaki değişiklikler, dernek ve vakıflarla imzalanan protokoller, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim,

uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli öğretmenlik, hukuksuz bir şekilde görevden alma ve ihraçlar,

sürgün uygulamaları gibi sorunlar bu öğretim yılına damgasını vurmuştur.

Eğitimin Bilimsellikten, Çağdaşlıktan, Millilikten, Atatürkçülükten uzaklaştırılması mutsuz, umutsuz, görev sorumluluklarını kavrayamayan, okumayan, teklenoloji bağımlısı,  düşünemeyen, yorum yapamayan, sorumsuz nesiller yetiştirmektedir.

En kısa zamanda eğitim programının düzenlenerek Cumhuriyetin kurucu ilkelerine dönülmesi zorunludur”

yukarı çık
0
Paylaşım