Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Esnafı Sigara Kaçakçılığı Tekrar Artarsa Sıkıntıya Girer

Antalya Esnafı Sigara Kaçakçılığı Tekrar Artarsa Sıkıntıya Girer

2015 yılında devletin kararlı mücadelesiyle azalan sigara kaçakçılığının, bu yıl yeniden artmaya başladığını belirten Antalya Bakkallar ve bayiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran’dan uyarı geldi. Kıldıran “Sigara kaçakçılığının artması durumunda yüzlerce esnaf kapısına kilit vurmak zorunda kalır” dedi.

Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran güvenlik güçlerine hem teşekkür etti, hem talep iletti. Son dönemde Antalya’da sigara kaçakçılığının yeniden artış eğilimine girdiğini söyleyen kıldıran, “2014’te %20 olan sigara kaçakçılığı güvenlik güçlerimizin kararlı çalışması sonucu, 2015 ortalarında yarı yarıya azaldı.

Fakat 2015 sonuna doğru, kaçakçılık tekrar artmaya başladı. Kaçak sigara yerine İkame ürün olarak ortaya çıkan Yasa dışı açık tütün satışında kayda değer artış olduğu söyleyen Kıldıran, 1000 kğ açık tütünün yasa dışı yollarla satışının devlete 253600.00 TL civarında vergi kaybı yaşamasına sebep olmaktadır.

Son zamanlarda açık tütünün makaron içine doldurularak sigara şeklinde satışının yapıldığını görmekteyiz. Üstelik açık tütün (Kıyılmış Çuvalda) satışının hangi merciler tarafından denetiminin yapılacağının net olarak tarif edilmediğinden sorun her geçen büyümektedir.” Dedi. Bu sorun yüzünden hem Antalya hem ülkemiz kaybedecek.

Yüzlerce Esnaf Kapıya Kilit Vurur

Antalya Esnafının sigara kaçakçılığından bir darbe daha yemek istemediğini belirten Kıldıran, “Korktuğumuz başımıza gelirse, yüzlerce esnaf kapısına kilit vurmak zorunda kalacak.

Esnaf bu ülkenin emniyet sübabıdır. Yetkililerden, kaçakçılığa karşı 2015’te atılan kararlı adımların devamını bekliyoruz. Kapısına kilit vuran her esnafımızla birlikte ortalama 5 kişinin mağdur olacağı unutulmamalıdır.” Şeklinde konuştu.

Kaçağın Parası Teröre Gidiyor

Sigara kaçakçılığının sadece esnafa zarar vermediğini de sözlerine ekleyen Antalya Bakkallar ve Bayiler Esnaf odası başkanı Kıldıran, kaçakçıların kazandığı paranın terör örgütüne gittiğini ve ayrıca ülke ekonomisine de darbe vurduğunu hatırlattı.

Kıldıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigara kaçakçılığı işinin arkasında terör örgütünün olduğunu herkes biliyor. İşin bir diğer tarafı da vergi boyutudur. Esnaf sigara sattığı zaman vergisini ödüyor.

Fakat kaçak sigara satışı, vergi gelirini de azaltıyor. Ülkemiz milyarlarca lira vergi kaybı yaşıyor. Bizim bu vergilere ülke olarak çok ihtiyacımız var”

yukarı çık
0
Paylaşım