Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya MHP İl Başkanı Aksoy: HDP’nin İçinde Olacağı Zillet İttifakına Karşı Dururuz

Antalya MHP İl Başkanı Aksoy: HDP’nin İçinde Olacağı Zillet İttifakına Karşı Dururuz

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya’da ittifak oluşması noktasında henüz net bir kararın olmadığını söyledi. Aksoy, “Ak Parti ve MHP’nin dışındaki partilerin yerel seçim sürecinde ittifak yapma görüşme içinde HDP’nin bulunduğu “zillet ittifakı” söz konusu olursa

MHP karşısında olur ve ittifak yapabilir” açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya Sivil Düşünce Derneği'nin konuğu oldu. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan Aksoy, Antalya’da Ak Parti ile yapılması olası ittifak hakkında da değerlendirme yaptı.

Antalya’da İttifak Henüz Oluşmadı

Antalya’da Ak Parti ile ittifak olup olmayacağının kararını genel merkezin vereceğine dikkat çeken Aksoy, MHP’nin Antalya başta olmak üzere 19ilçede adaylarının hazır olduğunu söyledi.

İttifak olsa da olmasa da seçimlere hazır olduklarının altını çizen İl Başkanı Aksoy, “Bütün siyasi partiler gibi biz de yerel seçimlere hazırız. Ancak Antalya’da ittifak yapılması söz konusu olursa oturur konuşuruz.

Bir ittifak yapabilir. Bunun hazırlıkları ve görüşmeleri var. İttifak olsa da olmasa da biz seçimlere hazırız” diye konuştu. İçinde HDP’nin de bulunduğu CHP-İyi Parti ittifakını ‘zillet’ olarak değerlendirdiklerini belirten Mustafa Aksoy,

“Eğer Antalya’da böyle bir ittifak oluşacak olursa bunun karşısında dururuz. Zillet ittifakı söz konusu ise, MHP de hiç çekinmeden kendi tabanına ve seçmenine bu süreci anlatarak Antalya’da bir ittifak yapabilir. HDP’ye Antalya’yı teslim etmeyiz” dedi.

AKP’yi Desteklemek Parti Tüzüğüne Aykırı mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Ak Parti’nin adaylarını destekleyeceklerine dönük yaptığı açıklama gözleri MHP tüzüğüne çevirdi.

Parti tüzüğünde 7. bölümünde bulunan ‘Disiplin hükümleri’ maddesinde, MHP üyelerinin başka parti adayına oy vermesi, desteklemesi durumunda üyelikten çıkarılacağı ifade ediliyor.

İl Başkanı Aksoy, önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti ile yapılacak ittifakın yasal tabanı olmadığına dikkat çekilerek, MHP’nin parti tüzüğüne aykırı davrandığına yönelik iddialarını değerlendirdi.

MHP’de Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak da görev yaptığını hatırlatan Aksoy, “Partinin merkez yönetim kurulu alınacak kararlar hakkındaki yetkiyi başkanlık divanına veriyor. Başkanlık Divanı da tüm yetkileri genel başkanımıza vermiştir.

Dolayısıyla genel başkanımız böyle bir karar alabilir” dedi. Aksoy, tüzükte yetki devri verilmesine ilişkin başka bir madde olup olmadığı sorusu üzerine, “Onu bilmem” diyerek cevap verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım