Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı: Ölüm Tacirlerine Geçit Yok

  • Yazan 
Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı: Ölüm Tacirlerine Geçit Yok

Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli tarafından Akdeniz Bölgesinde düzensiz göçmen ve uyuşturucu madde kaçakçılığına karışacağı değerlendirilen bir tekne tespit edilerek, yaklaşık 9 ay boyunca karadan ve denizden hareketleri ve bağlantıları hakkında çalışma yapılmıştır.

Yakın takibi yapılan bahse konu teknenin İskenderun’dan ayrılması bilgisinin alınması üzerine Akdeniz’de bulunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından müteyakkız bulunularak takibi yapılmış ve Antalya ili Kalkan limanında Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botları tarafından adli makamlardan izin alınarak aramaları ve kontrolleri yapılmıştır.

6 Şubat 2016 tarihinde icra edilen arama ve kontrollerde tekne içerisinde 5 şüpheli şahıs ve bir torba içerisinde saklanmış olarak 17.860 gram (yaklaşık 103.000 adet) sentetik uyuşturucu hap (Amfetamin) madde bulunmuştur. Ayrıca Teknede bulunan yaklaşık 2000 Litre akaryakıtın kaçak olduğu tespit edilmiştir. Tekne içerisindeki 5 şüpheli şahıs (H.Y.,O.Y.,G.B.,M.D.,Ş.E.) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Tespit edilen sentetik uyuşturucu madde, kaçak akaryakıt ve şüpheliler hakkındaki yasal işlemlere Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı personeli tarafından Antalya İl Jandarma Komutanlığı desteği ile devam edilmektedir.

5 Ocak 2016 tarihinde Türkiye sahillerinden 317 mil uzaklıkta Akdeniz’in uluslararası sularında düzenlenen “ALBATROS HAREKATI” ile uyuşturucuyla mücadele kapsamında Akdeniz’deki uyuşturucu sevkiyatına büyük darbe indiren Sahil Güvenlik Komutanlığı, aynı kararlılık ile uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye devam etmektedir.

Asıl gayesi denizlerimizde emniyeti ve güvenliği sağlamak olan Sahil Güvenlik Komutanlığı her an göreve hazır olarak 7 gün 24 saat görev icra etmektedir.

yukarı çık
0
Paylaşım