Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Tüm Emekli Sen: Emekliler Olarak Tekrar Sesleniyoruz, Size Oy Moy Yok

Antalya Tüm Emekli Sen: Emekliler Olarak Tekrar Sesleniyoruz, Size Oy Moy Yok

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi emeklilere yapılan “zammı” protesto ederek emeklilerin taleplerini yok sayan, emeklileri dinlemeyen AKP-MHP iktidarıyla sandıkta hesaplaşacaklarını belirterek “Size oy moy yok” dediler.

Tüm Emekli Sen üyesi emekliler Attalos önünde buluşarak emeklilere iktidar tarafından reva görülen z

“zam” artışını protesto ettiler. Sendikanın şube Başkanı Mustafa Ayar tarafından okunan basın açıklamasında “Bugün burada, 29 Kasım ve 10 Aralık' ta dillendirdiğimiz taleplerimizin hiç birini dikkate almayan AKP-MHP hükümetini bir daha uyarmak için toplanmış bulunuyoruz.

Haberin Videosu:

O basın açıklamalarında; emekliler aç, emekliler yoksul, emekliler geçinemiyor demiştik. Emeklilere insanca yaşayabilecekleri maaş artışı yapın demiştik. Emeklilerden sağlık ve ilaç katkı payı almayın demiştik.

Maske ve hijyen için bize katkı payı ödeyin demiştik. Yılda 4 kez maaş tutarında ödeme yapın demiştik.  13,5 milyon emeklilerin ortak talebini seslendirmiştik” denildi.

Ayar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ne yazık ki, iktidar taleplerimizin hiç birini karşılamadı. Dahası iktidar bizi duymadı, dikkate almadı. 2021 bütçesine, emeklilerin lehine hiç bir iyileştirme yapılmadı. Bize para yok diyenler, MERKEZ BANKASINDAN yok edilen 128 milyar doların hesabını vermelidirler.

Bize para yok diyenler beşli çete de denilen şirketlerin vergi borçlarını silmelerinin hesabını vermelidirler. Bu bütçe diyanet ve savaş bütçesi olarak tanzim edilmiş.

Unutulmasın ki yolsuzluk yapanlardan, hırsızlık yapanlardan, emeklinin hakkını gasp edenlerden bir gün hesap soracağız.

Çocuklarımıza zulüm edenlerden hesap soracağız. Üniversite sınav sorularını çaldığınız yemedi mi? bari üniversite öğrencilerinin geleceğini karartmayın. Onlar bu ülkenin umudu. Umuda kelepçe vuranlardan hesap soracağız uyarıyoruz:

Saray, Boğaziçi’nden elini çek. Ve haykırıyoruz; emekliden size oy- moy yok.

Türkiye' de, bağımsız bilim insanlarının araştırmasına göre enflasyon yüzde 37,6 olarak açıklandı. Oysa hükümet memur emeklilerine yüzde7,36, işçi emeklilerine yüzde 8,36 gibi komik artışlarla, emeklilerle resmen alay etti.

Yani 13,5 milyon emekliye 2021 yılında yine açlık ve sefalet reva görülmüştür. Bu gülünç artışlar dahi, elimize geçmeden eridi. İğneden ipliğe zam üstüne zam yapıldı. 

Örneğin: 2020 de Tüik verilerine göre bile, elektriğe son artışla birlikte yüzde 38,3 doğalgaza yüzde 35,7, köprü geçişlerine yüzde 26, temel gıda ürünlerine yüzde 23'ten yüzde 80' ne varan zamlar yapıldı.

Sarayın sopası haline dönmüş TÜİK, saray emriyle gerçek enflasyonu gizliyor. Böylece emeklilere ve emekçilere komik ücret artışına meşruluk sağlamaya çalışıyor. TÜİK'e güvenmiyoruz. Zaten hiç kimse de bu kuruma güvenmiyor.

Buradan Saraya sesleniyoruz: Hakkımız olanı verin. Taleplerimizi karşılayın. Bizimle masaya oturun. Haklarımız için söz sahibi olmak istiyoruz. Biz emekliler insanca yaşanacak bir yaşamı hak ediyoruz.

Bu hakkımızı eninde sonunda örgütlenerek birleşerek ve direne direne kazanacağız. Tüm Emekli Sen olarak buradan sesleniyoruz: Emekliler saflara...

Buradan emekliler olarak tekrar sesleniyoruz: Bundan böyle bizi yok sayan AKP-MHP ittifakına oy-moy yok. Son olarak diyoruz ki; sandıkta görüşeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım