Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

ASPO Başkanı Yusuf Öztürk’ten Çakma Vaatler Çıkışı

  • Yazan 
ASPO Başkanı Yusuf Öztürk’ten Çakma Vaatler Çıkışı

İsmi mühim değil bazı adayların vaatlerinin özü, 'usulü basit vaat' ile pazarcıyı kandırmak. Pazarcıyı kandırmayalım. Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Yusuf Öztürk, “Pazarcılarda basit usulde vergiyi devlet kaldırdı. Bazı adaylar gibi ‘Basit usulde vergiyi geri getireceğiz’ diye akıldan izandan uzak vaatlerde bulunamayız. Kimse kimseyi kandırmasın” dedi

Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Yusuf Öztürk, yaklaşan olağanüstü kongre öncesi bazı başkan adaylarının pazarcıyı aldatmaya yönelik vaatlerini yerden yere vurdu. Yusuf Öztürk, “Pazarcılarda basit usulde vergiyi Bakanlar Kurulu kararıyla devlet kaldırdı. Bir kısım adaylar gibi ‘Basit usulde vergiyi geri getireceğiz’ diye akıldan izandan uzak vaatlerde bulunamayız.

Kimse kimseyi kandırmasın. Bütünşehir Yasası’yla esnafımız büyük esnaf statüsüne geçince basit usul yerine defter tutulan gerçek usule tabii oldu. Bunun çözümü için oda yönetimi olarak yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

Pazarcı istismar edilmesin

Yusuf Öztürk “Biz basit usuldeki vergiler kaldırılmasın diye federasyon ve bakanlık nezdinde başvurular yaptık. Federasyon da Hükümet’le görüşerek devreye girdi. Şu anda tüm esnaf gerçek usule tabidir. Basit usulde vergiyi geri getireceği vaadinde bulunan, uyanıklığı kendinden menkul bazı adayların seçim vaatlerine kanmayalım. Bunlar gerçek dışı vaatlerdir. Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok.

Kimsenin pazarcının duygularını istismar etmeye de hakkı yok. Biraz gerçekçi olalım. Vaatlerde ayağımız yere bassın. Basit usulü tekrar geri getirmek Hükümet’in elindedir. Ben Yusuf Öztürk olarak basit usulde verginin geri getirilmesi için çalışıyorum ve çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım