Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Başkan Türel Müjdeyi Verdi; Metro 2019’da Başlıyor!

Başkan Türel Müjdeyi Verdi; Metro 2019’da Başlıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'ni Antalya'ya kazandıracaklarını, Konyaaltı ve Lara'yı birbirine bağlayacak metro çalışmalarının 2019 yılında başlayacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel, Antalya'nın gündeminde artık metro bulunduğunu söyledi. 2019 yılında yapılacak seçimde yeniden görev yapma şansı bulması halinde Antalya'da ilk başlayacağı projenin metro olduğunu vurgulayan Başkan Türel, Antalya Limanı'ndan başlayacak hattın, Konyaaltı'nda ve Akdeniz Üniversitesi'nden hafif teğet geçerek Lara- Kundu bölgesine kadar uzanacağını ifade etti.

Cadde Tramvayı İznini Zor Almıştık

İlk döneminde metro yapmak istediğini ancak, o dönemde metro maliyetinin 1'e 4 olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, "Cadde tramvayı yer altına kısmen batmadığı takdirde, battığı noktalar olursa biraz daha pahalı oluyor, kilometresi 10 milyon Euro.

Metronun maliyeti ise 40 milyon Euro hatta 45'i buluyor. Taşıdığınız yolcu maksimum kapasitelerde de çok büyük fark arz etmiyor. Ama trafiği daraltmadığı ve yer altından gittiği için ciddi bir avantajı var.

O dönemde biz metro talebimizi Ulaştırma Bakanlığı'na bugünkü adı ile Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne ilettik. Mümkün değil dediler, 'Biz metroya izin vermeyiz. Çünkü 4 misli maliyet.

Antalya'nın yolcu kapasitesi belli. Zaten merkezde nüfusu 1 milyon olan yerlerde cadde tramvayına dahi izin vermiyoruz' şeklinde bir karşılık aldık. Orada cadde tramvayı iznini zorlukla aldık" diye konuştu.

Teknoloji Maliyeti Düşürdü

4.Etap Raylı Sistem Projesi'nin 2019'dan sonra metro olacağını ifade eden Türel, "Bu dönem ulaşım master planımızı yaptık. İnşallah gelecek ay 3. etap inşaatımız başlayacak. Bu da bittikten sonra artık 2019'dan sonra Antalya'nın gündeminde metro olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım