Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kara, Alanya Devlet Hastanesi’ndeki Doktora Saldırıyı Kınadı

  • Yazan 
CHP’li Kara, Alanya Devlet Hastanesi’ndeki Doktora Saldırıyı Kınadı

Alanya Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahı Op. Dr. Kürşat Turul’a yönelik hasta yakınlarının saldırısı hakkında basın açıklaması yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, saldırıyı kınadıklarını söyledi. CHP’li bir hekim milletvekili olarak, sağlık personellerine yönelik şiddeti kabul edemeyeceklerinin altını çizen Kara,

TBMM’ye vermiş oldukları "Sağlıkta Şiddet Yasası"nın acilen çıkartılması gerektiğini belirtti. Bu kanunun yasalaşması için Sağlık Bakanı, Bakanlık Müsteşarı ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ile görüşmeler yaptıklarını ve kanunun yasalaşması noktasında başka şiddet olaylarının yaşanmasının beklenmemesini istediklerini ifade etti.

"Bu ve bunun gibi tüm şiddet olayları, AKP’nin "Sağlıkta Dönüşüm Projeleri’’nin halkın sağlık sorunlarını çözmekten uzak, sadece nicelik ve paraya dayalı bir hale dönüşmüş olması, hastanın ve sağlık çalışanlarının metalaştırılması ve sağlık sisteminin ruhsuzlaştırılması sonucu halkta "paran kadar sağlık’’ anlayışının yerleşmesinde sorumlu olarak doktorları görmeye başlamasının bir ürünüdür" diyen Kara, sağlığın paralı olmasının hiçbir sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığını söyledi.

İnsanların hayatlarını kurtarmak için kendilerini bu mesleğe adayan sağlık personellerinin her geçen gün kendi hayatlarından kaygı duyar hale gelmelerinin üzüntü ve endişe verici olduğunu söyleyen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, AKP’nin şiddete yönelik politikalarının sonuç vermek bir yana şiddeti daha da körükleyen politikalara dönüştüğünü belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım