Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Sulama Ve Taşkın Koruma İnşaatlarını İnceledi

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Sulama Ve Taşkın Koruma İnşaatlarını İnceledi

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür Manavgat İlçesinde Naras Barajı Sulama güzergâhında ve Manavgat Çolaklı Beldesi Şarlavuk Deresi 1.Kısım Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Manavgat İlçesinde ilk olarak Naras Barajı Sulama güzergâhında incelemelerde bulunarak ardından Manavgat Çolaklı Beldesi Şarlavuk Deresi 1.Kısım Taşkın Koruma İnşaatı alanlarında incelemede bulundu.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Özgür;

"Bugün ekibimiz ile birlikte Naras Barajı Sulama inşaatımızda kalan 500 m’lik güzergâhta ve Manavgat Çolaklı Beldesi Şarlavuk Deresi 1.Kısım Taşkın Koruma İnşaatımızda incelemede bulunduk.

Naras Barajı Sulamamızda artık son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Kalan 500 metreyi de en kısa zamanda tamamlayarak İnşallah ikmal edip vatandaşımızın istifadesine sunacağız.

Naras Barajı Sulaması ile toplamda 71.420 dekar tarım alanı cazibe olarak sulanacak olup, Sulama ile 2016 yılı birim fiyatları ile 460.00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 32.853.200 TL katkı ve 8.570 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.

Tamamlanan Naras Barajımız ile Manavgat ilçe merkezine yönelik taşkın riskini de azaltılmış durumdayız. Diğer taraftan Manavgat Çolaklı Beldemizde yerleşim yerlerinin ve turizm alanlarının sel ve taşkın riskini azaltacak olan Çolaklı Beldesi Şarlavuk Deresi 1.Kısım Taşkın Koruma İnşaatımızda da incelemede bulunduk.

Çalışmalarımız fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam etmektedir. İşimizin %80’lik kısmı tamamlanmış olup, 2016 yılı içerisinde iş tamamlanacaktır. Şarlavuk Deresi ıslahı tamamlanınca yerleşim yerlerinin ve turizm alanlarının yoğun olduğu bu bölgede 3 adet menfez ile bölgede ki araç trafiğinin daha sağlıklı akışı sağlanacak.

Yerleşim yerleri ve turizm alanlarının da sel ve taşkın riski azaltılacaktır. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım