Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

EMO Başkanı İlhan Metin 4. Kez Yeniden Seçildi

  • Yazan 
EMO Başkanı İlhan Metin 4. Kez Yeniden Seçildi

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi’nin 12’nci Genel Kurulu, 31 Ocak Pazar günü Meltem Mahallesi’ndeki EMO hizmet binasında gerçekleşti. İki adayın yarıştığı Genel Kurul’da mevcut Başkan İlhan Metin, güven tazeledi.

710 oy alarak koltuğu kaptı

İki gün süren Genel Kurul sürecinin ilk gününde, divan oluşturularak yönetim kurulunun çalışma raporu okundu. Pazar günü saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi ise saat 17.00’e kadar sürdü. 1830 EMO üyesinin 1022’si yeni yönetimi belirmek üzere sandığa giderken mevcut Başkan İlhan Metin, 710 oy alarak 4’üncü kez EMO Antalya Şubesi Başkanı seçildi.

Üyelerden ve Antalya kamuoyundan gelen talepler üzerine 4’üncü kez aday olduğunu belirten Metin, “Bu bir hizmet yarışı. 2010 yılından bu yana odamız ve üyelerimiz için verdiğimiz mücadele, kentimizin sorunlarına ve gelişmesine sağladığımız katkılar, bu yarıştan kopmamamız yönünde bir baskı oluşturdu. Son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul sürecimiz sonucunda 4’üncü kez bu göreve layık görüldük. Genel Kurul sürecimize katkı koyan, emeği geçen, bu heyecana ortak olan ve 6 yıldır verdiğimiz mücadelenin bir gurur kaynağı haline dönüşmesini sağlayarak bizleri yeniden bu göreve layık gören tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Yeni projeleri hayata geçirecek

Yeni dönemde hayata geçirecekleri birçok yeni proje olduğunu, hem meslek alanları hem de Antalya için verdikleri mücadelenin aynı kararlılıkta devam edeceğini vurgulayan Başkan Metin, “Kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog içerisinde meslek alanlarımızın sorunlarını etkin ve aktif bir şekilde dile getirilmesi ve kurumsal birlikteliğin daha üst seviyelere çıkarılması çalışmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Meslek alanlarının geliştirilmesi için aktif bir şekilde çalışma yapacaklarını ve temsilciliklere yönelik yatırımların yeni dönemde hız kazanacağını söyleyen Metin, “Bizim meslek alanlarımız çok geniş. Bu alanların geliştirilmesi için hem kent düzeyinde hem de genel merkez düzeyinde aktif bir çalışma gerçekleşecek. Burdur temsilciliğimize kendi hizmet binasını kazandırmayı düşünüyoruz. Türkiye’deki güneş enerjisi sempozyumunu 3’üncü kez Antalya’mıza kazandırmayı hedefliyoruz. Sempozyumun burada yapılması Antalya’nın bir güneş başkenti olması yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Genç mühendislere projeler

Yeni dönemde özellikle genç mühendislerin sorunlarına daha yoğun mesai harcayacaklarını belirten Metin, “Odamızın bir bölümünü özellikle elektronik alanındaki meslektaşlarımızın faydalanabileceği PLC ve otomasyon merkezi haline getireceğiz. Genç meslektaşlarımız hem PLC hem otomasyon hem de yazılım konusunda her türlü donanıma sahip bir mekânda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunacaklar. Sanayi ve üniversite ile EMO işbirliğini dizayn ederek genç meslektaşlarımızın stajlarının yapılması ve mezun olduktan sonra da istihdamlarının sağlanması için aktif bir şekilde çalışmalar yürütülecek” diye konuştu.

Mesleki eğitim alanında sürdürdükleri faaliyetlere yenilerini ekleyeceklerini anlatan Metin, “meslek içi eğitim çalışmaları kapsamında birçok meslektaşımızın sertifikalandırılması ve bu belgeleri ile hizmet üretmelerine olanak sağlandı. Ancak üye sayımız her geçen gün artmakta. Üyelerimiz çağa ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeleri için bu eğitimleri almaları gerekiyor. Sıklıkla bu eğitimleri gerçekleştirip eğitim alanında örnek olmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım